"See poiss" on iirlane Jordan Casey, üks konverentsi kõnelejatest. Ta on omanimelise mängude arendusfirma Casey Games boss, teda peetakse maailma üheks noorimaks ettevõtjaks ja Euroopa üheks noorimaks Apple'i platvormi (iOS) arendajaks.
Mis kõige kurioossem – ta on kõigest 13aastane!

Törtsu ärijuttu ajan teismelisega ühes Amsterdami hotellis, kus ta peatub koos isaga. Paps on poja saatjaks kõikidel “ärireisidel”. Intervjuu ajaks eemaldub ta veidi, et libistada õlut ja lugeda ajalehte.
Casey on täiesti tavaline kolmeteistkümnene: uje ja kiitsakas punapea kannab breketeid ja mõningaid tedretähti. Tal on seljas teksad ja dressipluus, jalas ketsid. Tänaval jääks ta märkamatuks. Pakuksin, et hulgub niisama, läheb semudega palli taga ajama või burgerit ostma.

Aga noor ärihai on aastaga turule toonud juba neli arvuti- või mobiilimängu. Neid on alla laetud 3000 korda, veebis mängitud üle 20 000 korra. Poiss on mõne kuuga tasku pannud 2500 eurot!
Casey esimene mäng "Alien Ball vs Human" põrutas mullu veebruaris Iiri AppStore edetabeli tippu. Riburada järgnesid teised mängud. Tulnukpalli mänguga pälvis Casey hoobilt meedia tähelepanu kui Euroopa noorim Apple'i platvormi arendaja (USAs kuulub see tiitel seistme-aastasele!) Seejuures on noorsandil missioon: ta ütleb, et annetab kümme protsenti mängutuludest oma kodulinna Waterfordi vähikeskusele.

Casey on liiga noor, et kuuluda firma juhatusse. Seetõttu on läinud sügisel registreeritud Casey Gamesi direktorid tema ema Louise ja isa Clyde. Vanemad hoiavad silma peal ka poja e-kirjadel (ema on sisuliselt firma sekretär) ning Twitteri säutsudel.

“Aga mina olen siiski boss!” paneb Casey asjad paika. “Paps mul eriti seda moodsat värki ei jaga..."

…edasi lugemiseks logi sisse oma digilehe kontoga.