75aastane tartlane Martin Kutman tuli reedel 12. märtsil Saksamaal Sindelfingenis teivashüppes sisemaailmameistriks. Tõsi küll, omavanuste veteranide võistlusklassis. Tiitli toonud tulemus 2.70 annab silmad ette nii mõnelegi 50 aastat nooremale harrastajale, kuid päevakangelane ise lootis enamat: "Lootsin paremat tulemust, kolme meetrit. Aga teivas, mis võistluspaigas mulle renditi, oli liiga jäik. Nüüd tuleb see tulemus suvel ära teha." 

Kuigi vanameister ei jäänud oma tulemusega rahule, oli ta võistlustel klass omaette. Eht erkinoolelikult alustas ta võitlust alles sealt, kus konkurendid olid juba jänni jäänud.

1957. aastal tuli Kutman teivashüppes Eesti meistriks, vabariigi koondisse kuulus ta aastatel 1953-62. Isiklik rekord - bambusteibaga hüpatud 4.20. Veteranina on vanahärra tulnud kolm korda Euroopa meistriks ja maailmameistrivõistlustel korra hõbedale. Lisaks sportlikele saavutustele väärib märkimist mehe akadeemiline karjäär - Kutman on Tartu Ülikooli juures kergejõustiklasi ja treenereid koolitanud juba üle 100 semestri.

Veel üks tipppolitseinik WWIsse

Tuleb välja, et firma Worldwide Invest (WWI) on ikka väga popp tööandja. Kõigepealt meelitas see söeterminali ehitajana tuntud ettevõte oma palgale nõukogu esimeheks kunagise politseipealiku ja hiljutise Tallinna Sadama juhatuse liikme Jaan Tootsi. Nüüd on WWI palgal ka vahepeal põgusalt Tallinna Sadamas töötanud endine keskkriminaalpolitsei ülemkomissar Indrek Tibar. Tema töö on WWI tiiva alla loodud turvafirma juhtimine. Sissejuhatuseks tuleb Tibaril uus turvafirma käima tõmmata.

Eestlasest imeinvestor pani raha Skype'i

Eestis arendatud ja maailmas kiiresti miljoneid kasutajaid leidnud internetitelefoni Skype valdava firma omanikeringi kuulub nüüd ka Eesti päritolu superinvestor. Ettevõtmisesse paigutas miljoneid dollareid riskikapitalifirma Draper Fisher Jurvetson. Selle üks omanik on Eesti päritolu Steve Jürvetson.

Maailma meedias on Jürvetsoni nimetatud “Eesti kingituseks internetifirmadele” ja üheks kümnest 21. sajandi alguse mõjukaimaks inimeseks USA läänerannikul (kus asub maailma IT-süda Silicon Valley). Jürvetson on muutnud mitmed noored IT-projektid kullaauguks. Ta sai tuntuks kui tasuta meiliprogrammi Hotmail.com algne investor. Jürvetson paigutas projekti 300 000 dollarit ja müüs selle kaks aastat hiljem Microsoftile maha 400 miljoni dollari eest.

Paneb Vabaduse platsi kinni

Omaaegne kahevõistluse koondislane ja hilisem tuntud ekstreemspordiguru Magnar Freimuth broneeris selleks laupäevaks Vabaduse platsi. Milles asi? "Tahame platsi päriselt kinni panna," teeb Freimuth sissejuhatuseks väikese nalja. Tegelikult on asi selles, et laupäeva õhtul kogunevad vabakale lähiümbruse parimad lumelaudurid, et maha pidada Red Bull Air Jami nimeline võistlus. "Üritus on kogu Baltikumis ainulaadne seepärast, et keset linna ehitatakse suur lumelauatrampliin. Kõrgust on 21 meetrit. Kohale tulevad Eestist kõige kõvemad kärbsed, Läti mehed, kes pole üldse pahad, soomlased, sealhulgas möödunud aasta võitja Juha Rautanen, samuti venkud ja valgevenelased, kokku 19 võistlejat," seletab Freimuth. Külaliste seltskonna kirsiks tõotab saada aga ukrainlanna, kelle kohta Freimuth ütleb, et too pidavat kõigile meestele pikalt ära panema.

Kuna vabakas on laupäeval hüppajatest hõivatud, soovitab Freimuth sinna autodega mitte trügida. Üritus on pealtvaatajatele tasuta, treeningud algavad kell 15, finaal 20.30. Pärast võistlust on Von Krahlis järelpidu. Hoolimata võistluse eksklusiivsusest jääb Freimuth oma panusest rääkides tagasihoidlikuks: "Põhitegija on
Siim Sillandi
Red Bullist. Mina olen maskott."