Lääne ajakirjandus kirjutab, et Eesti on vene narkomaffia kaubaplats. Vene ajakirjandus kurdab, et üle Eesti piiri kaob Läände nende metall. "Eesti Ekspress" otsustas kontrollida Eesti piirirelvakindlust ja viia üle piiri ning tuua tagasi vana, muuseumi väärtusega vintpüssi ja revolvri. Kui ajakirjanikud piiril relvadega tabatakse, saab sellest Eesti piirikaitse 70. aastapäevale pühendatud ilusa loo. Kui ei, tuleb ka lugu, aga vähem pidulik.

Ekspress kaotas, politsei leidis

TAASKOHTUMINE: Politseist telefoni tagasi saanud Aet peaks seaduse järgi ausale leidjale leiutasu maksma. Vallo Kruuser
Eksperiment: mida teeb politsei Tallinnas kaotatud ja leitud asjadega?

Kolm päeva taarahai elu

TAARAHAID OMA TÖÖPOSTIL: Pudelikorjaja Margo Vaino Balti jaama lähistel. Selleks, et saada hiljem taarapunktist 10 krooni, tuleb korjata 100 plastikpudelit. Tiit Blaat
Vabakutseline ajakirjanik Margo Vaino koges kolm päeva inimese elu, keda ühiskond prükkariks nimetab, otsides tänavalt ja prügikastidest taarat. Ning teenis selle tänamatu tegevusega alla 50 krooni.

EKSPERIMENT. Lootuse hind: üks liiter üle 123 000 krooni

KAKS KUUD HILJEM: Mõista-mõista, kumb silm on kallis, kumb odav?.  Tiit Blaat
Ekspressi ajakirjanik määris kaks kuud ühe silma ümbrust kõige kallima ja teise ümbrust kõige odavama kreemiga. Mis juhtus?

EKSPERIMENT:
Ekspressi narkotest leidis viie Tallinna kooli klassiruumidest ja tualettidest uimastite jälgi.

GUSTAV ADOLFI GÜMNAASIUMI TUALETT: Kohe-kohe selgub testi tulemus. Kui paberilehele tekivad pärast aerosooli pihustamist väikesed tumedad täpid, on tegu näiteks kanepiga. Ingmar Muusikus

Eksperiment: titevankriga sebrakäigul

PIKK MIINUS: Noor naine Lexuses ei tee lapsevankrit märkamagi. Politsei teeks sellise apsaka eest kuni 3600-kroonise trahvi. TIIT BLAAT
Ekspress testis liiklusohutust Tallinna kesklinna ülekäiguradadel. Selgub, et juhid ei taha isegi lapsevankriga jalakäijat naljalt üle tee lasta.

Eksperiment: hotellis elada nüüd odavam kui kodus

NÄDALA JAGU MAJUTUST 1409 KROONIGA: kasutades internetist vabalt leitavaid allahindluskoode ning Expedia ja Orbitzi broneerimislehekülgi, leidis Ekspressi ajakirjanik endale seitsmeks päevaks Tallinna kesklinnas öömaja kokku 1409 krooni eest. Hommikusöök, internet, parkimine ja pudel veini tulid kaubaga tasuta kaasa.
katsetas, kas hotellis elades saab raha säästa.Krister Kivi katsetas, kas hotellis elades saab raha säästa.

EKSPERIMENT: Kuidas vähendada elektriarveid

Ekspressi ajakirjanik
ja teleajakirjanik Priit "Wend" Kuusk osalevad järgneva kuu jooksul eksperimendis, mille eesmärk on vähendada elektriarvet. Vahendame lugejale nende muljed ja nõuanded.

Taaraautomaati petta on imelihtne

1. Plastpudel (“emapudel”), millelt on suurem osa pandimärgi triipkoodi eemaldatud. Allesjäänud ribast piisab, et taaraautomaadist tšekk 1 kroonile kätte saada.
Eksperiment näitas, kuidas ühekroonise plastpudeli eest saab kerge vaevaga 12 krooni.

Ansip ei võtnud meid vastu burkade tõttu

Vaatab korra tagasi meie poole ning lahkub: Andrus Ansip avaldas arvamust, et lähme pressikonverentsile pulli tegema, ning meid keelduti sellises riietuses sisse laskmast.
EKSPERIMENT: Ajakirjanikud
ja
käisid islami naisteks riietatuna mööda Tallinna, et uurida eestlaste suhtumist burkadesse.

EKSPERIMENT: Mahetoit on tavatoidust viiendiku võrra kallim – kas ka tervislikum?

Mahe või tavabanaan? Vasakul on tavabanaanid, kuigi viljade välimuse järgi ei saa teada nende omadusi. Paremal mahebanaanid, kuid pimetestil neid tavabanaanidest ei eristatud.
Pelgalt maitsmisega seda kindlaks ei tee, selgus Ekspressi eksperimendist.

Eestis levivad vigased tikud

Ekspressi Eksperiment: Katsetasime Meil Müüdavaid Tikke Ja Selgus, Et Kõige Kehvem Neist Oli Parempoolne Karp Tikke, Mida Toob Maale Aikon Oü. Mustas Kirjas Terved Tikud, Punases Defektiga.
Õnnetu tallinlanna räägib kurvast kogemusest, kuidas ta tiku tõmbamisel viga sai.

Kuidas mind sotside salaliikmeks kutsuti

AJAKIRJANDUSLIK EKSPERIMENT Sotside peasekretär pakkus ajakirjanikule, et too võiks end teles tuntuks teha, kuuludes samal ajal vargsi partei siseringi.

Ekspressi eksperiment: elektriautoga Tartusse

(Foto: Toomas Vabamäe)
Võimatu missioon?
võttis kätte ja sõitis elektriautoga Tallinnast Tartusse. Ilma vahepealse laadimiseta.

EKSPERIMENT: Valedele vereanalüüsidele viidates müüakse kalleid toidulisandeid

JÕHKER BISNIS: Tallinna kaubanduskeskustes tegutsevad firmad, kelle vereanalüüsid ei vasta tõele. Analüüside kehvad tulemused lasevad neil ärahirmutatud klientidele toidulisandeid pähe määrida.

EKSPERIMENT: Maksa ja saad kohe arstile!

Arsti juurde saab tasuta. Tuleb vaid olla kannatlik ja nutikas.„Silmaarstile on praegu ainult tasulised ajad saada...“„Jah, hetkel ma ei saagi teile pakkuda aega. Ootame jaanuarikuu aegu.“„Dermatoloogi juurde? Veebruari lõpuni on kõik numbrid välja antud.“Samas „tasulist aega oleks pakkuda nagu päris kiiresti.“

EKSPERIMENT: Kuidas mõjub e-sigaret?

Hingan, nii et tolmab: Esimesel korral tuvastasid arstid kerge hingamispuudulikkuse. Viie nädala pärast oli see kadunud.
Ekspressi padusuitsetajast ajakirjanik tõmbas viis nädalat ainult e-sigaretti. Nii enne kui pärast seda lasi ta teha endale põhjaliku arstliku kontrolli.

OSALUSEKSPERIMENT: kaks nädalat elu 200-kiloses kehas

Rasvunud inimesi kiusatakse ja alandatakse.
ajakirjanik sai seda tunda, kui elas kaks nädalat ligi 200kilose inimese kostüümis.

Poliitikute lohkutõmbamise aktsioon (VIDEOD)

Eksperiment. Põhikooli loodusõpetusest pärit tüngaküsimus ajas mitmel riigikogulasel juhtme totaalselt kokku. Ekspressi lobi peale hakati Toompeal ette valmistama kuiva seadust.

Eksperiment: Ekspressi ajakirjanik kukkus USAs 126 meetri kõrguselt alla

MAAILMA KÕRGEIM KUKKUMISTORN: Ameerika mägede entusiastide klubi president Bret Ulozas aitab loo autoril sisenenda täiskasvanud poolhullude maailma.
Ekspress testis Ameerikas hiljuti avatud maailma kõrgeimat kukkumistorni (
drop tower
)
. 126 meetrit vabalanguses. Kujutlege, et ronite näiteks Tallinnas Oleviste kiriku tippu ning kukute sealt alla.