Seljakotirändur Kinga suri malaariasse

Maailma tuntumaid seljakotirändureid Kinga suri Ghanas malaaria komplikatsioonidesse, teatab veebileht http://www.kingafreespirit.pl. Poolast pärit naine jõudis oma elu jooksul võtta ette mitmeid muljetavaldavaid rännakuid, seigeldes hobuse ja kaarikuga Brasiilias, läbides mootorrattaga Vietnami ning purjetades Chicagost Floridasse. Alates aastast 1998 oli Kinga kaaslaseks elus ja reisidel tema kaasmaalane Chopin, kes jäi naise kõrvale ka saatuslikuks saanud haiguse ajaks. Kinga vanemad ootavad Gdanskisse matustele rändureid kogu maailmast.

Pilootide uni tõi allatulistamisohu

Vietnam Airlinesi hiigaslik Boeing 777 pääses lennul Hanoist Frankfurti napilt hävitajate turmtulest, teatab Der Spiegel. Reisijate elu sattus hädaohtu pika teekonna lõpus, kui Ukraina, Poola ja Tšehhi õhuruumi kasutanud lennuk dispetšeritega 65 minutiks kontakti kaotas. Tšehhi kaitsejõud saatsid kursilt hälbinud tundmatut alust tuvastama hävitajad, mille piloodid avastasid reisilennuki lähivaatlusel oma sügavaks üllatuseks, et mõlemad lendurid magavad ning Boeingut juhib autopiloot. Vietnami lendurid virgusid mõni minut pärast hävitajate saabumist. Jan Pejske Tšehhi kaitseministeeriumist on 18. aprilli varahommikul asetleidnud intsidendi toimumist Der Spiegelile kinnitanud.

Finnair sai esimese Airbus 340

Finnairi kauglennupargi uuendamine on alanud ning alates juunikuust lendab Finnairi Boeing 757 ja MD-11 reisilennukite kõrval pikemaid marsruute uhiuus Airbus 340. 295kohaline lainer on esimene tosinast Airbusist, mis eelolevate aastate jooksul hakkavad Soome lennukompanii värve kandma – tellitud on üheksa Airbus 350 ja kolm Airbus 340 lennukit. Vanadest
MD-11 kavatsetakse lõplikult vabaneda 2012. aastaks.

Uhiuus Airbus 340 hakkab tulevikus teenindama eeskätt Helsingi ja Singapuri vahelist liini, kuid enne põhitöö alustamist teeb alus märkimisväärsel kombel 30 lendu Finnairi siseriiklikel marsruutidel. Airbus 340 esimene lend viis 19. juunil Helsingist Kuopiosse.

Ärireisijad on unetud ja üksildased

Turundusagentuur Yesawich, Pepperdine, Brown & Russell poolt läbiviidud uuringu kohaselt näeb suur osa ärireisijaid töösõitudes ebameeldivat kohustust ja mitte ametiga kaasnevat lisaboonust, teatab CNN. 1200 küsitletud ärireisijast kaebas 47% reisidega seonduvate unehäirete, 25% suurenenud stressi ja 23% üksilduse üle. Keskmine ärireisija on aastas komandeeringus 8 korda, 41% küsitletutest plaanis järgmisel aastal reisida rohkem kui tänavu.