Prantsuse Riiklike Tervise- ja Meditsiiniuuringute Instituudi uurimisdirektori, doktor Beverly Balkau sõnul näitasid tulemused, et ülekaalulisus on maailmas pandeemiline. "Umbes pool kuni kaks kolmandikku uurimisvalimist olid ülekaalulised või rasvunud. Liigne rasvumine suurendab aga oluliselt südamehaiguste riski ning diabeediohtu."

Arstid märkisid üles inimese vanuse, soo, südamehaiguste ning diabeedi esinemise, ja talje ümbermõõdu. Kaalu ja pikkuse abil arvutati kehamassiindeks. Balkau sõnul on talje ümbermõõt südamehaiguste ja diabeediohu määramisel tähtsam kui kehamassiindeks, sest näitab elundite vahel paiknevat rasva hulka, mis on haiguste tekkimisel oluline tegur.

Uurimuse tulemused näitasid, et 56-l protsendil meestel ning 71-l protsendil naistel esineb kõhupiirkonna rasvumine ( talje ümbermõõt meestel 94 cm ja naistel 80 cm).

Kehamassiindeksi järgi olid rasvunud või ülekaalulised üle 60 protsendi meestest ja 50 protsendi naistest. Üldine ülekaalulisuse esinemise sagedus (kehamassiindeks üle 25 kg/m2) erinevates regioonides oli meeste puhul 40 ning naiste puhul 30 protsenti. Rasvumine - kui kehamassiindeks ületas 30 kg/m2- oli kõige madalam Lõuna- ja Ida-Aasias (7 protsenti) ning kõige kõrgem Kanadas (36 protsenti).

Südamehaigusi esines kõige sagedamini Ida-Euroopa meestel (27 protsenti) ja naistel (24 protsenti). Kanadas oli sama näitaja kõige madalam - naistel ja meestel vastavalt 8 ja 16 protsenti.