„Vaid golfiväljakul saan ma veel nii palju adrenaliini kui korvpallis oma karjääri tipphetkil või mingil ajal pesapallis, milles naiivselt lootsin tippu jõuda,“ kuulutas korvpallilegend Michael Jordan. Golfiga alustada pole kunagi hilja – seda võib teha nii seitsme- kui ka seitsmekümneaastaselt. Golfi harrastab ligi 100 miljonit inimest kogu maailmas ja neile lisandub igal aastal veel kuus miljonit.

Golf on male, kabe ja trips-trapstrulliga võrreldes hoopis teine tase.

Golfi mängimiseks peab olema miljonär

Arvutagem: päevapilet golfiväljakule maksab umbes 50 eurot (võib ka varakult hakata kokkuhoiuga tegelema, ostes eluaegse mänguõiguse umbes 6000 euroga, mis teenib end 50 mängupäevaga aastas tasa juba mõne aastaga), normaalse golfivarustuse saab endale soetada alates 500
eurost (see teenib omanikku kindlasti vähemalt kümmekond aastat ja hakkama saab ka odavama kasutatud või laenutatud varustusega). Nii et miljonist on asi kaugel. Arvestuslikult on üks mänguring lõunast McDonaldsis odavam.

Miljonäristaatus ei sega golfiga tegelemist.

Golf on neetult keeruline mäng

Sir Winston Churchill: „Golfis tuleb pisike pall lüüa veidi suuremasse auku keppidega, mis antud ülesande sooritamiseks on absoluutselt ebasobivad.“
Tegelikult on golf lihtne mäng, milles tuleb pall avalöögikohast auku toimetada võimalikult väheste löökidega. Väljak koosneb 18 eri pikkusega rajast, mille golfar peab läbima. Mängu teevad keerulisemaks nn looduslikud takistused: veekogud, liivaaugud, kõrge rohuga alad ja asjaolu, et palli tuleb lüüa alati sealt, kus see parajasti lamab.

Golfar Sam Snead: „Golf on mõnusaim asi maailmas, mida tehakse riided seljas.“

Golfiväljakul paistavad kobakäpad ja algajad alati selgelt silma

„Golf – see on 20% löögitehnikat ja 80% filosoofiat, huumorit, tragöödiat, romantikat, melodraamat, sõprust, kadedust ja võitlust,“ on öelnud Ühendriikide president Gerald Ford.
Tänu omapärasele händikäp-süsteemile saavad kõik omavahel võrdselt rinda pista. Pole ime, kui aasta golfi harjutanud peretütar võidab golfimeistrist isa ja kaotab ...vanaemale.

Golf võib põhjustada parimateski peredes esivanemate autoriteedi kadumise.

Kõik halvad mängud saavad alguse Šotimaalt

„Erinevalt teisest Šotimaal sündinud mängust – viskijoomisest – ei kahjusta golf tervist,“ on öelnud sir Walter Simpson.
Juba XV sajandil Šotimaal leiutatud golf hoopis parandab mängija enesetunnet – mänguga paratamatult kaasnevad 7–9 km pikkused jalutuskäigud värskes õhus aitavad taastada reipa meeleolu ja optimismi.

Šotlastel on kõik teistmoodi: spordiks peavad nad jalutamist ja kepiga vehkimist, moekaimaks meeste riietusesemeks aga seelikut ehk kilti.

Golf soodustab alkoholisõltuvuse teket

Näitleja Bob Hope: „Arst ütles, et kui ma joomist ei jäta, siis suren. Et aga surnult ei saa golfi mängida, tuli loobuda alkoholist.“
Klaasi veini või kannu õlut ei peeta ühiste huvidega golfarite seltskonnas pärast mänguringi läbimist patuks. Hea golfitava nõuab ka kogu seltskonnale klaasikese väljategemist pärast õnnestunud
supersooritust hole-in-one (esimese löögiga palli saatmist 150–230 meetri kaugusel olevasse auku). Niitväljal on 12 aasta jooksul tehtud vaid 34 sellist lööki.

Golfibaaris võid surnuks oodata, enne kui keegi sulle klaasikese välja käristab.