2 Ligi segab valitsuse istungitel üha enesekindlamalt vahele. Samas õpib peaminister Taavi Rõivas ennast kehtestama, juba on ta paaril korral Ligile öelnud, et vaikust, arutame muid asju.

3 Ligi ja siseminister Hanno Pevkuri suhted on silmanähtavalt külmad. Hiljuti läksid nad tülli sisejulgeoleku rahastamise pärast. Pevkur raha ei saanud. Tüli tagamaad ulatuvad valitsuse moodustamise aega, kui Ligi aitas Rõivasel saada peaministriks. Väidetavalt oleks Siim Kallas andnud oma valitsuses rahandusministri portfelli Rõivasele. Ka Pevkur oleks võinud peaministriks saades sama plaani jätkata ning seetõttu oli Ligile kasulik toetada peaministrina just Rõivast.

4 Ligi pahandas põllumajandusminister Ivari Padarit, kui süüdistas teda põllumeestele unelmate raha lubamises. Padar tegeles seejärel pikalt oma intervjuude lugemisega ja enda sõnul midagi sellist lubanud pole.

5 Avalikkuse ees on Taavi Rõivas ninnu-nännu-kuju. Ametnikud näevad Rõivast hoopis teistsuguse mehena – üsnagi autoritaarse juhina.

6 Rõivase suurim üllatus ametisse saades oli, et Euroopa Liidu peaministrid helistavad tihti üksteisele mobiilidega ja vahetavad usinalt SMSe.