Kui 2005. aastal oli suurim palgatulu kümme miljonit krooni, siis 2006. aastal teenisid neli inimest suuremat tulu kui 12 miljonit krooni.

Eesti Ekspressi palgamiljonäride edetabelis on kaks pingerida. Neist ühes on inimesed nimeliselt ja teises on heldemad firmad.

Palgamiljonäride isikunimelist tabelit juhib teist aastat Euroopa Komisjoni asepresident Siim Kallas, kes on küll avalik teenistuja, kuid ta ei maksa makse Eestis (nagu ka teised Euroopa Liidu ametnikud). Siim Kallase palgatulu oli 4,7 miljonit krooni.

Maksuameti andmetel teenis aga Eesti suurima palga saaja Siim Kallasest mitu korda suuremat tasu.

Ilmselt võiks suurima palgasaaja tiitli pälvida Hansapanga Grupi juhatuse esimees - Eesti, Läti ja Leedu pankade ülemus Erki Raasuke. Oleks loogiline, et riigi suurima firma juht teenib suurimat palka.

Muuseas, 2007. ehk järgmise aasta tabelisse on oodata ka Eesti peaministrit Andrus Ansipit, kelle aasta töötasu ületab siis miljon krooni.

Tegelikult maksuamet 2006. aasta suurimat palka välja ei öelnudki, sest kartis, et seda võib olla liiga lihtne seostada mõne kindla inimesega. Selge on see, et Eesti suurimat palgatulu teeniv inimene deklareeris suurema kui 12 miljoni kroonise tulu.

Maksuameti edetabelis lõpetas palgamiljonäride esikümne isik, kes teenis 6,3 miljonit krooni. Nende inimeste nimesid võivad lugejad otsida Ekspressi koostatud heldete firmade nimekirjast, vaadates suurte rahvusvaheliste ettevõtete juhtide nimesid.

Isikute esikümnes võiks olla koht mitmel Hansapanga, aga ka Eesti Telekomi ja Tallinki juhil. Nagu öeldud, võiks täpsemas isikute esikümne edetabelis olla Erki Raasukese, Jaan Männiku, Enn Pandi, Kalev Järvelille, Arnout Lugtmeijeri nimed.

Tabelit koostades ja võrreldes seda möödunud aastatega, võib üldistavalt öelda, et börsifirmade juhatuste tasud polegi oluliselt kasvanud või on jäänud samaks. Pigem on tabelisse juurde tulnud uusi firmasid.

Võiks ka öelda, et miljon krooni on juhile väärikas tasu. Palju on firmasid, kus juhtkonnas on üks liige ja tema tasu on miljon või on neli liiget ja tasu neile on neli miljonit krooni.

Uue nähtusena astusid palgamiljonäride tabelisse europarlamendi saadikud - kui lüüa kokku nende Riigikogu liikmena teenitud palk ja europarlamendi päevaraha.

Siia tabelisse võiks kirjutada veelgi rohkem euroametnikke, kel on miljoniteenistus, kui liita nende palgale juurde mitmesugused lisatasud. Just Eesti naised on olnud edukad rahvusvahelise tipptasemel karjääri ehitamisel. Brüsselis ja Luksemburgis toimetavad kõrgetes ametites Kersti Kaljulaid, Küllike Jürimäe, Maive Rute ja Signe Ratso.

Edetabelit koostades tugines Ekspress avalikele allikatele ehk äriregistrile ja euroametnike palgaastmetele. Eraettevõtete juhtidest pääsesid isikutabelisse ainult need, kes oma firma aastaaruandes oma palga ise kirja panevad. Nagu näha, neid eriti palju ei ole.

Seepärast ongi meie isikunimede tabelis peamiselt riigi osalusega firmade (mis on üsna läbipaistvad) või Euroopa Liidu ametkondades teenivate inimeste nimed.