2000. aasta 2. juulil võttis William Joseph Dunlop osa 39. Kalevi suursõidust. Ta oli juba võitnud 750cc ja 600cc klassi, käsil oli 125cc. Tundus, et ta kaotas vihmast libedal stardi-finišisirge eel, vaevalt kolmsada meetrit enne finišit, väikeses kurvis ratta üle kontrolli ja libises vastu puud. Ta oli selles sõidus kolmandal kohal olnud. Motospordi legendi elu kustus silmapilkselt.

Eesti valitsuse veebisaidil avaldati sel päeval koheselt Dunlopile austust. Iirimaal saatis Dunlopit viimasele teekonnale 50 000 leinajat. Aasta hiljem avati Kalevi 40. suursõidu eel Pirita-Kose-Kloostrimetsa ringraja viimases kurvis Dunlopi mälestuskivi.

Dunlopil oli rekordarv TT võite - 26. Teisel kohal oleval, samuti legendaarse kuulsusega Mike Hailwoodil on neid 14. Dunlop alustas võistlemist 1969. aastal; surres oli ta 48aastane. Ta oli öelnud enne, et ei kavatse katkestada.

Võidusõitja Indrek Viks kirjutas siis Postimehes ilmunud järelhüüdes: „Võime ju süüdistada puid, kuid need olid seal palju varem kui Joey. Võime süüdistada korraldajaid (või samahästi ka vihma), et need vihmaga sõitu ei katkestanud. Kuid Pirital on ennemgi vihmaga sõidetud ja pealegi on ka võistlejate enda teha sõidu katkestamine või sõitmine üldse... [...] Ja ometi ei ole kunagi välistatud ka juhus."

Käesoleva aasta maikuus hukkus Joey Dunlopi vend Robert Dunlop, kes oli samuti Põhja-Iirimaa üks tuntumaid mootorrataste ringrajasõitjaid. North West 200 võistluse kvalifikatsioonisõidus kaotas Dunlopi masin kurvis juhitavuse ja kandus 200 km/h rajapiirdesse. Mees viidi kohe haiglasse, kuid suri.