"Nagu äriseadustik ette näeb, oli minu ja Spacecomi vahel sõlmitud aktsiate müügi lepingus punkt, et leping jõustub, kui kaasaktsionärid ei kasuta eelisostuõigust," ütles Luukas Ekspressile.

Eelisostuõigust kasutanud Siff: "Et me aktsiad üles ostame, oli enesestmõistetav kõigile peale kalli sõbra Aadu Luukase."

Kuigi aktsiad ostis üks Trans-Kullo osanikke Igor Lepetuhhin, esindas ta tehingus ka ülejäänud kaasaktsionäre. Siffi kinntusel jaotatakse Luukase osalus seniste firma osanike vahel proportsionaalselt. "Pakterminal jätkab endises koosseisus miinus Aadu Luukas," sõnas Siff.

Pole välistatud, et Siffi seltskonna isepäisus võib tuua tulevikus Pakterminalile raskusi kauba hankimisel, sest enamikku Eestit läbivatest naftavoogudest kontrollivad Gennadi Timtšenko ja Severstaltrans. Viimasele kuuluvad juba naftamahutite firmad E.O.S ja Trendgate. Lisaks kavatsevad venelased lähiajal omandada Eurodeki. Nõnda kuuluks siinsest neljast suuremast mahutifirmast juba kolm ühele Vene grupile.

Eesti ühe suurima naftamahutifirma Pakterminal omanikud on Hollandi börsiettevõte Royal Vopak ja Trans-Kullo võrdsete osalustega.

Trans-Kullo osanikena jätkavad Siffi ja Lepetuhhini kõrval veel Anatoli Kanajev, Vladimir Ossavoliouk ja Aleksander Denisov. Firma maksis tänavu omanikele 137,5 miljonit krooni dividende ja on kokku viimase seitsme aastaga maksnud dividendideks 1,6 miljardit krooni.

Nii Aadu Luukas kui ka Endel Siff kinnitavad, et arutlusel pole olnud Luukase osaluse müüki õlitoodete hulgifirmas
N-Terminal, mille omanikering kattub suures osas Trans-Kullo omaga.