Alanud aasta plaanidesse kuuluvad Seksoundil veel kauamängivad – “Kohalik ja kohatu 3-l” samuti esindatud – artistidelt Picnic, Köök, UnCandy ja Imandra Lake.

Plaadimärk Legendaarne esitleb sel nädalal seto mental-punk ansambli Winny Puhh teist stuudioalbumit “Brääznik”. Heliplaadi, kust teeb Eesti Laul 2010 konkursile esitatud palas “Tüdrukud ootavad” kaasa trio Miau, presentatsioonid toimuvad 15. jaanuaril Tartus klubis Plink Plonk, 16. jaanuaril Tallinna klubis Rock Café ning 22. jaanuaril Põlva kultuurikeskuses. Legendaarse alt tulevad tänavu välja veel Metsakutsu kauaoodatud esikteos ning plaat MCde Põhjamaade Hirm ja Genka ühisprojektilt 12EEK Monkeys.

Vaiko Epliku isiklik plaadifirma Mortimer Snerd üllitab 21. jaanuaril uue täispika plaadi Orelipoisilt – albumil “Õnn” kuuleb 33 uut Jaan “Orelipoiss” Pehki lugu ja selle esitluspeod toimuvad 21. jaanuaril Tartus Genklubis ja 28. jaanuaril Tallinnas Von Krahlis. 

Niisamuti ilmub kevadel Mortimer Snerdi alt Lenna Kuurma esimene sooloalbum. Kevadel ilmavalgust nägevale helikonservile on enamiku lugusid kirjutanud ja produtseerinud Eplik. Veel ilmub Mortimer Snerdi alt Marten Kuninga sooloalbum, mille produtsendiks Vaiko Eplik, duo Malcolm Lincoln debüüt ja aasta lõpus ka Jakob Juhkami esimene kauamängiv.

TommyBoy ja Chalice’i ühise plaadimärgi Superbandiit alt ilmuvad tänavu kindlasti Abrahami debüüt, Saaremaa pundis Palat nr 15 tegutsenud räppari Okym ­Riimi sooloalbum, TommyBoy teos “Meele Lahutus” ja aasta lõpu poole ka viies heliplaat Chalice’ilt.

Rakvere ettevõttel Lejal Genes ilmub tänavu kindlasti teine kauamängiv duolt Öökülm.

Esimese poolaasta suurim kodumaine plaat on aga Metsatölli uus teos, mis ilmub suure plaadifirma Universal alt ja mille tutvustamiskampaania võetakse seega ette rahvusvahelise haardega.

Tänavu kevadel tuleb välja “Eesti otsib superstaari” konkursi võitnud Ott ­Leplandi heliplaat, mille produtsendid – ansambel The Sun – lubavad enda uudisteost alanud aasta suveks.