Teise koha sai „komöödia" "Little Man" (Väike mees) kolme ja kolmanda koha „triller" "Lady in the Water" (Naine vees) kahe Kuldvaarikaga. Vennad Marlon ja Shawn Wayans nimetati osatäitmise eest filmis "Little Man" halvimaks ekraanipaariks ning nad jagasid ühtlasi halvima näitleja tiitlit. Film sai ka halvima uuslavastuse tiitli.

„Lady in the Water" lavastanud M Night Shyamalan sai halvima režissööri tiitli ja kuna ta otsustas ka filmis osaleda, siis ka halvima kõrvalosatäitja tiitli. Halvimaks naiskõrvalosatäitjaks kuulutati Carmen Electra „väljapaistva" näitlemise eest „paroodiates" "Date Movie" ja "Scary Movie 4".

Uues, halvima perefilmi kategoorias sai „auhinna" Robin Williams oma road movie RV eest, kus Nicholas Cage esineb karukostüümis.

Kõik „võitjad" võivad saada golfipalli-suuruse kuldse värviga ülepritsitud vaarika, mille peal on käkras 8-mm film, väärtusega $4.97.

Tänavuaastene Golden Raspberry ehk Razzie tseremoonia oli pühendatud kokku 10 kuldvaarikat pälvinud Sylvester Stallone´ile, kes üllatas avalikkust hiljuti viimase Rocky osaga.

 

Margit Tõnson: Oleksin esikohale pannud "Naise vees"

"Ürginstinkt 2" sai oma auhinnad teenitult. Järjefilmide tegemise ainus põhjendus on tõmmata vaatajate taskust võimalikult palju raha välja. Ma pole muidugi uurinud, kui suure kassa "...Stinks, Too" tegi, kära on selle äpardunud järjefilmi ümber olnud aga palju rohkem, kui esimese ümber. Kokku kogus ta lausa kaheksa Kuldvaarika nominatsiooni, kaasa arvatud Sharon Stone'i rinnad "halvima ekraanipaari" kategoorias.

Shymalani filmi "Naine vees" oleksin pannud aasta suurima pettumuse valmistamise eest ise ilmselt esikohale. Igav ja vaimutu unejutt.

 

Maailma halvim film räägib neegerkorvpallurite elust 

Suurimas filmiportaalis IMDB on Ürginstinkt 2 tänase päeva seisuga hinnanud 7366 inimest, keskmiseks hindeks on 3,7 palli 10st. See ei anna siiski filmile pääsu IMDB läbi aegade kõigi halvemate filmide TOP100, kus on päris palju eelmise aasta filme.

Ülekaalukalt esikohal on neegrite korvpallifilm Crossover (2006), mille on kirjutanud ja lavastanud Preston A. Whitmore II.  Filmi reiting on 1,2 palli 2469 hääletajaga.

Teisel kohal on 1,7 palliga filmid The Hillz (2004) ja Bottoms Up (2006). The Hillzi on lavastanud ja kirjutanud Saran Barnun ning see räägib halvale teele kalduvast keskkoolisportlasest. Filmis paistab eriti halva osatäitmisega silma Paris Hilton. Ka teises filmis mängib Paris Hilton ning see räägib baarmenist, kes pressib end Hollywoodi süsteemi sisse ja leiab teel ka armastuse. Ning ka siin on režissöör ja stsenarist üks ja sama inimene - Erik MacArthur.