Esiteks on ta ilus. Enamiku kõrgtehnoloogiliste vidinate puhul pole disaini väga tõsiselt võetud. Jobsi põhimõte aga ütleb, et hea disain on sama tähtis kui hea tehnoloogia. Lahedast uuest tehnoloogiavidinast on vähe tolku, kui seda ei osata kasutada ega tunta end seda kasutades targa ja huvitavana. iPhone'i eristab teistest see, et ta "räägib sinuga sama keelt".

Teiseks tunneb iPhone sõrmi. See polnud Apple, kes leiutas puutetundliku ekraani, kaugel sellest. Apple lihtsalt mõistis, kuidas seda tehnoloogiat kasutada. Firma lõi täiesti uudse kasutajaliidese, mis tekitab kasutajas tunde, nagu ta manipuleeriks füüsiliselt andmetega oma sõrmede vahel: lapates katalooge, klikkides linkidele, tõmmates fotosid.

Puutumine iseloomustab uue ajastu arvutikasutust. Sellest saab uut moodi "nägemine". Mõelge kas või Nintento Wii edule. Või sellele, kuidas Apple arendab puutetundlikku tehnoloogiat iPodi pleierites.

Kolmandaks, iPhone teeb teised mobiilid paremaks. Praegu on enamik telefone USAs lihtsalt magedad, sest sealsed mobiilioperaatorid dikteerivad telefonitootjatele nõmedaid reegleid, mida nad võivad ja mida ei või teha. AT&T lubas Apple'il teha sellise iPhone'i, nagu ta heaks arvab. Selline pretsedenditu vabadus tegi teised telefonitootjad kadedaks ja nüüd nõuavad nad samu õigusi. Tulemuseks on paremad ja innovaatilisemad mobiiltelefonid.

Neljandaks, iPhone pole mitte lihtsalt telefon, vaid platvorm. See pole loodud mingi odava tehnoloogiaga. Apple'il õnnestus pista oma laiapõhjaline OS X arvuti operatsioonisüsteem kuidagi iPhone'i elegantsesse klaasist ja metallist "karpi". Tekkis midagi enamat kui lihtsalt üks vidin. Tulemuseks sai ehtne kaasaskantav arvuti, esimene sellelaadne, mis tõepoolest väärib oma nime. iPhone'iga saab tänaval näiteks Google'i kaarte vaadata, kuid see on alles algus. Platvorme selleks luuaksegi, et nendele sisu ehitada. Apple otsustas hiljuti avada iPhone'i platvormi tarkvaraarendajatele. Nii jääb loota, et praegune must tühjus iPhone'i töölaual saab peagi väikseid, ilusaid ja kasulikke ikoone täis.

Ning viiendaks, praegu müüdav iPhone pole midagi selle kõrval, milline ta tulevikus hakkab välja nägema.

Mõelge, milline oli iPod kuus aastat tagasi: mustvalge, kohmakas kasutada. Nagu oleks koopaelanik selle ühest ränitükist teisega välja tagunud. Kui iPhone on nüüd selline, tulevad tema järglased palju lahedamad. Ja ka soodsamad.