soovitab intervjuus Rein Sikule emakeelepäeva puhul lipud heisata. Päevaleht koges, et presidendi koer Matthias Rust on peremeheta aasta jooksul kasvanud Meride Viimsi-kodu uueks peremeheks. (
)

 

Akadeemia peatoimetaja Toomas Kiho kirjutab, et Eesti on praegu, aastal 2007, palju rohkem Lennart Meri nägu, kui me igapäevarutus seda tunnistame. Nii meie riik sisemiselt kui ka meie rahvusvaheline positsioon. Ta märgib ka, et lahendust vajavaks teemaks on tõusnud Meri mälestuse jäädvustamine, mis peaks olema suurmehe vääriline. (EPL)

 

Lisaks kahekordsele ekspeaministrile Mart Laarile, kelle arvates võiks koalitsioonileppesse lisanduda punkt, et Tallinna lennujaamale antakse - loomulikult Lennart Meri perekonna nõusolekul - Lennart Meri nimi, on ka rahandustegelase Indrek Neivelti arvates parimaks Meri mälestuse jäädvustamise mõtteks just rahvusvahelise lennujaama nimetamine kadunud presidendi nimega. (EPL).

 

Ajakirja Looming peatoimetaja Mihkel Mutt kirjutab, et Lennart on olnud säravate isiksuste seas üks haruldaselt väheseid, kellel on õnnestunud tõusta riigi etteotsa. Mutt arutleb, kuidas oli säraval isikul võimalik seda saavutada, sest tavaliselt seda ei juhtu. (PM)

 

Täna õhtupoolikul lähevad Eesti Meestelaulu Seltsi lauljad Lennart Meri hauale, et meenutada teda surma-aastapäeval kahe Konstantin Türnpu lauluga. Samad mehed kinkisid presidendile 70. sünnipäevaks koera.  (SLÕL)