Silla teatel on esitatud kahtlustus Aivo Pärnale selles, et tema olla nõustunud Villu Reiljani poolt advokaat Tarmo Silla kaudu pistise küsimisega selle eest, et teha Aivo Pärna firmale Rävala 8 müügimenetluses soodsaid otsuseid.

Advokaadi sõnul nõudis aga keskkonnaminister Aivo Pärna ja Marcel Vichmanni äriühingutelt müügimenetluse käigus sisse nende pakkumiste tagatised summas 63 miljonit krooni ning pärast tagatiste sissenõudmist müüdi kinnistu Aivo Pärna firmale 380 miljoni krooniga. Seetõttu sai riik müügimenetluses kokku 443 miljonit krooni.

"Kui Pärn ja Vichmann ei oleks oma pakkumistest taganenud ega püüdnud müügimenetlust nurjata, oleksid nad võinud kinnistu omandada ka vastavalt hr. Vichmanni firma parimale pakkumisele - 426 miljoni krooni eest," kinnitab Sild.

Samuti on Reiljani esindaja jaoks arusaamatu, miks Aivo Pärn ei informeerinud õiguskaitseorganeid väidetavast pistise küsimisest 2006 aasta suvel.

"Härra Pärnale esitati kahtlustus nüüd, poolteist aastat hiljem pärast seda, kui hr. Pärn ja tema juhitav äriühing GO Bus on kahtlustatavad korruptsioonis (sh võeti hr. Pärn 48-ks tunniks vahi alla) seoses Lõuna-Eestis reisijaveoteenuse osutamisega. Oleks väga kahetsusväärne, kui selguks, et Aivo Pärnale ja Marcel Vichmannile on pakutud immuniteeti vastutasuks taoliste alusetute väidete esitamise eest. Sellised kokkulepped ei tohiks olla õigusriigis tegutsevate õiguskaitseorganite tööriist."