EUROALAL HINNAD KUKUVAD
Euroopa Keskpangas liiguvad „hullud“ ideed seetõttu, et euroalal on alanud deflatsioon. Esimest korda pärast suurt finantskriisi oli tegemist hindade kukkumisega (0,2 protsenti aastas).
Kõiges on süüdi energia odavnemine – nafta hinnalangus ulatus detsembris 6,3 protsendini. Energia hinnalanguseta oleks inflatsioon olnud 0,6 protsenti.
Loe lähemalt

VKG VALLANDAB SADU INIMESI
Viru Keemia Grupp teatas, et koondas aasta lõpul 76 inimese asemel 105 ja kokku võib töö kaotada üle 200 inimese, sest nafta hind on liiga madal. Barreli hind kukkus esimest korda pärast 2009. aastat alla 50 dollari.
Alternatiivsete õlitootjate äri kukub sel tasemel kokku – VKG on rääkinud, et põlevkiviõli tootmine tasub ära, kui hind on vähemalt 90 dollarit. Uute tehaste ehitamise otsused tehti ajal, mil nafta hind liikus sajast dollarist kõrgemal tasemel.
Riik on nafta languse tõttu üle vaatamas ka keskkonnatasusid. Valitsus arutas tasude küsimust neljapäevasel kabinetiistungil.
Loe lähemalt

VALITSUS PEATAS LEVIRA MÜÜGI
Niigi pikalt veninud Levira osaluse müügil tõmbas jälle pidurit: seda põhjendati muutunud julgeolekuolukorraga. Minister Urve Palo nimetab Levira, sh teletorni müügi peatamist oma üheks suuremaks saavutuseks.
Loe lähemalt

STAAR KEELDUS TUNNUSTAMISEST
Üks kultuuriuudis aasta algusest: Prantsuse majandusteaduse uus superstaar, menuraamatu „Kapital 21. sajandil“ autor Thomas Piketty keeldus vastu võtmas Auleegioni ordenit (Légion d’honneur), mis on kõrgeim riiklik autasu Prantsusmaal. Ta teatas, et valitsus võiks tegeleda hoopis majanduse elavdamisega.
Loe lähemalt