ŠVEITSI FRANGI KURSS TEKITAS PAANIKAT MITMES RIIGIS
Šveitsi Keskpank kaotas frangi kursi ülempiiri euro suhtes. Seepeale kallines frank ligi 40 protsendi võrra. Frangi kursi hüpe ei tekitanud mitte ainult segadust Šveitsis, mille toodete konkurentsivõime kukkus hetkega ja börs elas üle paanika, vaid ka näiteks Poolas ja Horvaatias, kus suur osa kodulaenudest on seotud frangi kursiga ja inimesed peavad laenumaksetele kulutama nüüd märgatavalt rohkem kui nad lootsid.
Loe lähemalt

KESKPANK SAI LOA RAHA TRÜKKIDA
Euroopa Kohtu vanemnõunik kiitis heaks Euroopa Keskpanga kavatsuse osta euroala majanduse elavdamiseks kokku liikmesriikide võlakirju. Vastavat otsust on oodata neljapäeval, kui keskpanga juhtkond Maini-äärses Frankfurdis kokku saab.
Loe lähemalt

PÖÖRE PRÜGISÕJAS
Riigikohtu halduskolleegium otsustas, et prügifirma ei muutu veo käigus jäätmete omanikuks ja ka pärast vedu otsustab korraldatud jäätmete töötlemise üksikasjade üle kohalik omavalitsusüksus. Ragn-Sellsi hinnangul soosib see otsus prügi valimatut ladestamist ja annab riigikapitalismile lõpliku heakskiidu.
Loe lähemalt

LIVIKO BOSSI PAHAMEEL
Eesti tuntuim viinavabrik Liviko teatas 18 töötaja koondamisest aktsiisitõusu tõttu. Liviko tegevjuht Janek Kalvi ütles, et on Eesti riigi juhtides „äärmiselt pettunud“.
Loe lähemalt