Prügisorteerija Viktori sõnul on tema ning tema kolleegid hulga ideedest välja korjanud ning taaskasutusse võtnud. “Minul isiklikult aitasid need jõuda viie rikkaima ajaloo prügivedaja hulka,” selgitab Viktor. “Reformierakonna liberalistlike ning vaba ettevõtlust soosivate ideede innustusel rajasin oma prügiveofirma. Ettevõte on ennast juba hästi ära tasunud. Konjunktuur on praegu soodne, ülemaailmse majanduskriisiga seoses muutuvad üha uued ja uued senised tõekspidamised kehtetuks ning täidavad meie urne.”


Viktor kiidab ka ettepanekut 20protsendilise tulumaksu kehtestamiseks, mida Reformierakond samuti propageeris, kuid eelarve tasakaalu huvides kalevi alla pani. “Meil ajaloo jäätmekäitlustsehhis on praegu progresseeruv tulumaks, mis tähendab, et protsent sõltub sellest, kui kaua sa juba siin vedelenud oled. Näiteks Karl Marx ja Lenin maksavad umbes kolmandiku sissetulekust. Aga Ptolemaiosel, kes teatavasti kuulutas, et päike tiirleb ümber maa, võetakse kogu palk ära. Selline keeruline süsteem tekitab palju segadust, eriti pensionäride seas.”


Viktori sõnul aitavad Reformierakonna ideed mitmekesistada vahepeal üksluiseks muutunud tööd. “Vahepeal ei visatud siia ju muud kui virnade viisi kohukeste ümbrispabereid, Kalev Meedia töövõtulepinguid ja Tauno Kangro Kalevipoja eskiise,” selgitab Viktor. “Aga kõige toredam on see, et koos ideedega on meile millegipärast toodud ka hästi palju Anna-Maria Galojani näopildiga plakateid, vist mingite valimiste ajast. Nüüd ehib tema kaunis näoke iga endast lugupidava ajaloo prügivedaja toaseina. Hitler kleepis oma voodi kohale koguni kolm tükki, tal on see suurushullustus ikka veel koledasti veres.”


Ajaloo prügikasti arendusdirektor Martin Hill leiab, et Eesti panus selle täitmiseks on olnud märkimisväärne ning meie maine püsib jätkuvalt kõrgel. “Pole kahtlust, et Eesti tegeleb muutuvas maailmas ajaloo prügikasti jaoks tähtsate teemadega,” usub Hill. “Praegu on Eesti jaoks dünaamiline aeg. Me näeme potentsiaali raskuste kiuste.”