Eesti meeskond on selles pingereas 51., Kuuba aga 16. Esimesel laual kohtub Kaido Külaots (ELO 2556, maailma 362.) Leinier Domingueziga (ELO 2719), kes on maailma edetabelis 21.kohal. Teisel laual on vastamisi Meelis Kanep (2524, maailma 525.) ja Lazaro Bruzon (2623, maailma 123.). Eesti on maleolümpial Kuubaga varem kohtunud vaid korra - 1939.aastal võitsime 2,5:1,5. Tookord saavutas Eesti olümpial ajaloolise kolmanda koha.

Eesti naiskond on keskmise reitingu põhjal 46.asetusega, tšehhid aga 18.pügalal. Monika Tšõganova (2208) kohtub esimesel laual Jana Jackovaga (2360).

Kahe nädala jooksul peetakse maleolümpial nn.šveitsi süsteemis 11 vooru, on ka kaks puhkepäeva. Meeste arvestuses ehk nn.vabaklassis ("meeskondades" lööb kaasa ka naisi, nt. ungarlanna Judit Polgar ja Šotimaad esindav grusiinlanna Ketevan Arahamia) on 154 võistkonda, naiste arvestuses on osalemas 114 võistkonda. Esmakordselt on igas võistkonnas viis maletajat (varem meestel 6, naistel 4), kellest korraga on võistlustules neli, üks puhkab.

Vabaklassis on kõrgeima reitinguga Venemaa (keskmine 2756), Ukraina, Hiina, Aserbaidžaan, Ungari ja Bulgaaria. Kaks aastat tagasi mõneti üllatuslikult maleolümpia võitnud Armeenia koondis on 9.positsioonil. Kaasa teevad kõik malemaailma vägevad alates Vladimir Kramnikust, Veselin Topalovist ja Magnus Carlsenist, nimekaim puuduja on Viswanathan Anand. Eesti koondiseski on oma "staarpuuduja" - Jaan Ehlvest.

Naiste klassis on kõrgeim keskmine reiting samuti Venemaal. Järgnevad samuti Ukraina ja Hiina, seejärel Gruusia, Prantsusmaa ja Armeenia. Ka naiste seas on nimekaid puudujaid, nt. maailma paremuselt teine naine, 21aastane India maletaja Humpy Koneru, samuti maailma neljas, hiinlanna Xie Jun. 30.reitinguga Horvaatia esinumbriks on aga Eestist pärit Valentina Golubenko (ELO 2273). Avavoorus on Golubenko vastaseks naiste arvestuses üldse kõige kõrgemat ELO-reitingut omav osaleja, 14-aastane (!!!) hiinlanna Hou Yifan (2578), kellele see on juba elu teine maleolümpia.

Avavooru põnevaimad paarid:
Peter Svidler (Venemaa) - Viktor Kortšnoi (Šveits, kunagine maailma nr.2),
Levon Aronjan (Armeenia) - Fabiano Caruana (16-aastane itaallane, maailma nr 87),
Michael Adams (Inglismaa) - Mihhail Gurevich (Türgi, kunagine maailma esikümne mängija)