Poiss alustas 8-aastaselt jalgrattavargustest. Sellest ajast peale pannakse tema kraesse Washingtoni ja Idaho osariikides, aga samuti Kanadas, üle 100 röövi. Politsei arvab, et ta „arenes" jalgrataste juurest edasi autoärandajaks. Seejärel kiirpaatide röövijaks. Ent viimati juba lennukikaaperdajaks. Väidetavalt on ta röövinud kolm lennukit. Kõige kummalisem on aga seejuures asjaolu, et ta ei oska lennukit juhtida. Kõik kolm lennukit on hädamaandudes alla kukkunud, kuid 196-sentimeetrine nooruke kaak on pääsenud tervelt. Tema ema ütles ajakirjanikele, et loodab, et poeg võtab järgmine kord langevarju kaasa.

Seattle´i linnas on ta muutunud legendiks. Nii mõnedki arvavad, et masuajal ülirikastelt kiirpaatide röövimine polegi nii halb tegevus. Ent USA meediat uskudes ei tee ta vähemalt viimasel ajal kuigi palju vahet, kas röövida rikastelt või vaesematelt.

T-särgid kirjaga „Fly Colton, Fly!" on USAs populaarsed. Ja mitte ainult. Facebookis on tema fännklubis tänase päeva seisuga 11 119 liiget. Utube´i on tema kiituseks üles riputatud videoid.

Meedia kirjeldab, et tal oli raske lapsepõlv. Isa kägistas teda, ema kasvatas ta üles auto järelhaagises kuskil metsas. Mõned kohalikud ütlevad, et ta ei röövi mitte selleks, et rikastuda, vaid selleks, et saada seda, mis tal lapsepõlves puudu oli. Kohaliku politseiülema sõnul murrab ta vahel majadesse sisse vaid selleks, et võtta üks kuum vann või pätsata külmikust piparmündimaitselist jäätist.

Hiljuti on ta aga hakanud kiirpaate ärandama, et kihutada nendega ümberkaudsetele saartele. Seal on tühjad majad, mida saab röövida. Mullu novembris ärandas ta Cessna lennuki, olles enne läbi lugenud lennukijuhtimise käsiraamatu. Ta pidi hädamaanduma 480 km eemal indiaanlaste reservaadis. Pärast seda on ta varastanud veel kaks lennukit, mis leiti mõlemad hiljem purunenult.

Nüüd on politsei justkui hakanud teda usinamalt taga otsima. Viimati leiti üks ärandatud Mercedes-Benz, milles oli fotokaamera. Harris-Moore oli sellega iseendast pilti teinud.

Enne järjekordset hiljutist põgenemist politsei eest jättis ta oma ema treilerisse sõnumi: "Cops wanna play huh!? Well its no lil game.....It's war! & tell them that."

Kokkuvõttes on see lugu oluline selle pärast, et see on tekitanud diskussiooni, kuidas Ameerika sai sellise tegelase nö sünnitada.

Teda käsitletakse nüüd relvastatud ja ohtliku kurjategijana. Arvata on, et varem või hiljem juhtub üks kahest - kas politsei saab ta kätte või ta saab surma.