Kui märtsis võis eeldada, et tänavu vahetab oma eluaset pea 6,9 miljonit ameeriklast, siis aprilli heade tulemuste põhjal kohendati see number koguni 7,2 miljonile. Kuna kuude keskmist taset mõõdetakse vormistatud tehingute järgi, mille lepingud võidi sõlmida juba kuu või kaks varem, võib eeldada, et tegelikult müüdi aprillis veel enam maju. Aprilliks prognoositud uute majade aastase müügimahu järgi peaks number tulema 1,4 miljoni maja kanti, mis on 100 000 maja enam kui märtsis.

Kinnisvarabüroode andmete järgi maksab varem kasutuses olnud maja USAs keskmiselt üle 200 000 dollari (2,5 miljonit krooni). Võrreldes möödunud kevadega on hinnad tõusnud on 15 protsenti. Koos uute majadega tuleb aga ameeriklastel keskmiselt uue kodu soetamise eest välja käia 255 000 dollarit (üle 3 miljoni krooni).

30aastane fikseeritud intressiga kodulaenu intressimäär oli aprillis 5,9 protsenti. Kuigi USA keskpank on lühiajalisi intressimäärasid viimasel ajal järk-järgult tõstnud, pole pikaajalised intressid veel tõusma hakanud.

Suurbritannias plaanitakse aga tänavu ehitada 200 000 uut maja, mis oleks viimase 15 aasta rekord, vahendab BBC. Valitsusel on nimelt plaan majutada läbi osalise toetamise 100 000 esmakordset kodusoetajat. Ostjad peaks ise finantseerima vaid poole seotatavd kodu väärtusest.

Arendusprojektideks on riik eraldanud 700 maatükki. Valitsus on välja kuulutanud ka riigihanke leidmaks ehitajat, kes suudaks ehitada 60 000 naela (1,4 miljoni krooni) eest korraliku kvaliteediga maju.

Analüütikud näevad selles aga ohtu, kuna uute majade ehitamine riigi poolt ainult kasvatab nõudlust. Senised numbrid on näidanud kerget langust, Londonis müüdi mullu vähem maju kui möödunud kümnendi varasematel aastatel.