Kuna Tallinnas pole amuuri leopardi hoidmiseks tingimusi, saatis loomaaed leopardid Ameerikasse hoiule, kuniks valmib nende uus puur. Tallinna loomaaial on olemas Rotterdami zoopargi kingitud eskiisprojekt, puudub aga viis miljonit krooni puuri ehitamise raha.

Just selle raha korjamiseks valmistas loomaaed möödunud aastal koos Eesti Lotoga ette sihtotstarbelise loterii, mille läbimüük oleks loomaaiale toonud täpselt puuduva summa. "Mõned kuud pärast seda võeti aga vastu uus hasartmängumaksu seadus, mis keelab sihtotstarbelised loteriid ja selgus, et me ei saa sentigi!" ütles Tallinna loomaaia direktor Mati Kaal. "Kirjutasin õiguskantslerile - ka tema seisukoht oli, et kui seadus võeti vastu mitu kuud pärast seda, kui meie saime loa, ei tohiks see meie kohta kehtida." 

Kaal on nüüd asja kohtusse andnud. 29. mail toimuma pidanud istung jäeti aga ära, sest riik ei leidnud omalt poolt kedagi, keda saata kohtusse teiseks osapooleks. Uus istung on määratud 25. juunile. "Meie jaoks on kaotatud aeg ja saamata jäänud raha katastroof," ütleb Kaal.

Amuuri leopardid enne uue puuri valmimist Eestisse ei pääse. "Meie olime ühed esimesed, kes neid Nõukogude Liidus paljundasid ja nüüd ei saa me neile isegi korralikku puuri ehitatud!"