OÜ Fertiilsuse Keskus äri läheb hästi: nii haigekassa ideoloogia, eestlaste õnnetu demograafiline olukord kui ka värske vanemapalk on vesi Sõritsa veskile. Läheb koguni nii hästi, et möödunud aasta lubas viljatusravi esinumbril oma firma 3,5 miljoni kroonisest kasumist miljoni krooni eest dividende välja võtta. Tegelikkuses kasutas Sõritsa sellest võimalusest vaevalt poolt ja võttis vaid 484 000 krooni.

Sõritsa on mees, kes hoiab ise silma peal nii haigekassa lepingutel, kliiniku sisekujundusel kui ka ajakirjanduses juhuslikult läbi vilksatavatel vihjetel. Ajakirjanik, kes Sõritsast kirjutab, peab arvestama: intervjuu tingimus on, et Sõritsa teksti enne näeb ja soovi korral parandab. Oma suhteid avalikkusega korraldab mees ise ja tähte närides.

Diskreetsus on viljatusravi oluline eeltingimus. Sellest on ukraina verd, ent eesti keelt veatult rääkiv arst oma karjääri algusest peale aru saanud. Tema haiglasse saab märkamatult, nagu ka sealt välja. Ootamatud üllatused on välistatud ruumide paigutusega.

Sõritsa eriline trump on tema osavus läbirääkijana ja veenev esinemine. Ta on elegantne, viisakas, haritud ja hea huumorisoonega inimene. Ilmselt meeldis ta kõigi nende omaduste tõttu ka Aino Järvesoole, praeguseks manalasse lahkunud jõukale väliseestlasele, kes suure osa oma rahast Sõritsa kaudu eestlaste viljatusravisse suunas.

Luksusega Sõritsa ei priiska: provintslik Tartu ei kannataks seda ka välja. Tagasihoidlik maja, hõbedane Audi, see on kõik, mis välja näha.