Rahapesus kahtlustatav
Nimi: Dim Lucky (40)
Raha saaja: Reformierakond
Annetus: 846 krooni

Peaminister Andrus Ansipi partei valimiskampaanias kasutati näpuotsaga musta raha.
Reformierakonna valimiskulude aruande järgi annetas 10. aprillil 2006 parteile 846 krooni Dim Lucky. Kuigi murdosa 30 miljoni kroonisest valimiskampaaniast, on see piinlik tõde.
Tänaseks on maksuamet esitanud Luckyle kahtlustuse rohkem kui 30 miljoni kroonises maksupettuses ja rahapesus. Mullu sügisel kuulutas politsei Venemaale rettu läinud mehe isegi tagaotsitavaks.
Lucky käe all töötas Tallinnas Palermo Grupi nimeline arvevabrik, mis pakkus tegutsevatele ettevõtetele fiktiivseid tehinguid. Uurimise materjale läbib ka teise Reformierakonna rahastaja, naftamiljonär Endel Sifi osalusega N-Terminaal Hulgi nimi.
Kuidas selline tüüp üldse Ansipi üritust toetama sattus? Lucky ei olnud parteile võõras, vaid oma. Reformierakonna peasekretär Kristen Michal tunnistab: “Ta tuli ja astus erakonda 14. märtsil 2002. Ei paistnud kuidagi silma, üritustel ei käinud.”
Tollal kandis Lucky veel Dmitri Teslenko nime. Oravate silmad avanesid läinud aasta lõpul. Keegi juhtus lugema mõne kuu vanust Ekspressi, kus oli ilmunud tagaotsitavaks kuulutet mehe pilt.
18. jaanuaril 2007 viskas Reformierakond Lucky oma liikmete hulgast välja. 846 krooni jättis partei süümepiinadeta endale.
“Tema annetus on oma summa väiksuse poolest ilmselt mingi nänni või üritusel osalemise eest,” ei tee ­Michal asjast numbrit.
“Õnneliku Dimi” tõi Reformierakonda Aleksandr Apolinsky, kellest oravad üritasid ebaõnnestunult kasvatada oma venelaspoliitikut. Kiviõli volikogu aseesimehena üritas noormees tõsta oma palka koolidele mõeldud raha arvel. 2004. aastal visati ka Apolinsky Reformierakonnast välja. 

Eesti NSV haridusminister
Nimi: Elsa Gretškina (74)
Raha saaja: Keskerakond
Annetus: 1000 krooni

Jõukohane annetus nõukogudeaegselt haridusministrilt, kes praegu künnab endiselt hariduspõldu Akadeemia Nordi välissuhete büroos.
Gretškina kuulub Keskerakonna ridadesse 1998. aastast. Eesti ajalukku on tema nimi alatiseks raiutud koolielu juhtimisega kõige räigema Nõukogude venestamispoliitika ajal 1980, kui haritlased kirjutasid “40 kirja” ja Propelleri kontserdile kogunenud koolinoori kimbutas Tallinnas miilits.

Kahjumis meelelahutaja
Nimi: Kuno Tehva (35)
Raha saaja: Reformierakond
Annetus: 50 000 krooni

“Meie investeeringut klubimuusikasse peeti lolliks,” kurtis kunagi Kroonikale Kuno Tehva. 2005. aasta lõpetasid Tehva osalusega ärid järgmiselt:
1) AS Balterex (tegeleb Araabia õlide müügiga) – kahjum 52 773 krooni.
2) OÜ Balterex VIP Element (limusiini rent) – kahjum 32 208 krooni.
3) OÜ Nova Holding (toitlustus- ja meelelahutustegevus lounge Stereo ruumides) – kahjum 423 406 krooni
4) OÜ UrbanCorp (sündmusturundus) – kahjum 473 831 krooni.
5) OÜ Thuleland (meelelahutustegevus ööklubi Prive ruumides) – kasum 828 658 krooni.
Tulemus: kahjum 153 560 krooni.
Tänavu jaanuaris investeeris Tehva Reformierakonda 50 000 krooni. Ehk läheb poliitikas paremini?

Torssis transiidimiljonär
Nimi: Vladimir Volohhonski (58)
Raha saaja: Reformierakond
Annetus: 210 000 krooni

Paar nädalat enne Riigikogu valimisi ilmus Eesti Eks­pressis intervjuu mõjuka Muuga transiidiärimehe ­Vladimir ­Volohhonskiga. Väetisekaupmees teatas, et läheb valima ja pooldab protestihääletust kõigi vastu.
Eriti vihastas Volohhonskit peaminister Andrus Ansipi idee pronkssõduri teisaldamisest: “Mina käin monumendi juures austamas inimesi, kes võitlesid fašismiga. Moraali kohta ütlen nii palju: ausamba äraviimine, mahavõtmine – see on nõukogude stiil.”
Pärast Reformierakonna valimisvõitu tegi Volohhonski kaks tähtsat otsust. 9. märtsil kandis ta üle 60 000 krooni ja 12. märtsil 150 000 krooni.