Valitsuse meedianõunik Liina Kersna selgitas Delfile, et ametlikel visiitidel käib peaminister sarnaselt teiste Euroopa riikide valitsusjuhtidega reeglina ilma abikaasata.

"Vaid mõne kohtumise formaat, nt NATO tippkohtumine, näeb ette valitsusjuhtide osalemise koos abikaasaga. Riik ei ole kinni maksnud ühtegi peaministri abikaasa esinduskulu, sh pole riik tasunud peaministri abikaasa riiete eest," kinnitas Kersna Dlefile.

Samuti ei kata riik meedianõuniku sõnul peaministri ja tema abikaasa eluaseme kulutusi ning oma valitsusaja jooksul ei ole peaminister Ansip kodust eemal töötavatele ministritele ette nähtud eluasemetoetust kunagi kasutanud.

Peaminister Andrus Ansip saatis aga läbi kantselei Delfile esinduskulusid puudutavale küsimustele vastuseks, et tema arvates on presidendi abikaasa esindusfunktsioon märgatavalt suurem peaministri abikaasast ja seetõttu on tema esinduskulude katmine riigi poolt põhjendatud.

Eilne Eesti Ekspress kirjutas, et alates Toomas Hendrik Ilvese presidendiks valimisest on presidendi kantselei ostnud Evelin Ilvesele 70 000 euro eest ehteid ja riideid. Seda peale niigi igakuist tasu, mis moodustab presidendi palgast 30 protsenti ehk ligi 1500 eurot.

Presidendi kantselei direktori Siim Raie ütles eile, et presidendiproua Evelin Ilvese kleidid on mõeldud tema avaliku funktsiooni täitmiseks ning ootused riigipea abikaasale on kõrged, esindustasu aga paraku kõiki kulusid ei kata.

"Me ei nõua, et Estonia solistid oma lavakostüümid ise ostaks, tegu on kostüümidega, mis on seotud rolli täitmisega. Seetõttu on see ka riigi kulu," nentis Raie.