teda Ida-Saksa kurikuulsa juhi
. Mikser pajatas, kuidas 1980ndate lõpus olevat keegi salapolitseinik Honeckerile kurtnud, et rahvas ei armasta enam oma valitsejaid ja kipub mässama. „Tuleb leida uus rahvas,“ arvanud seepeale Honecker. Mikseri võrdlusest sai innustust teine sots,
. Ta jutustas Honeckerist (loe: Ansipist) järgmise anekdoodi: “Honecker ärkab hommikul, astub akna juurde ja ütleb: “Tere päike!” “Tere Honecker!” vastab päike. Aga ühel päeval päikest enam ei olnud. Päike oli juba Läände ära läinud.” Samal laupäeval süüdistas isegi muidu ettevaatlik Postimees Ansipit avaliku arvamuse ülbes eiramises ning hoiatas rahva vimma eest. Valitsusjuht ise viibis sel ajal Kanadas suusamaratonil. Ajavahe andis hea võimaluse ennast kodumaa uudistega veebi vahendusel kursis hoida. Eesti aja järgi pärastlõunal pani Ansip suusad alla ja alustas 51 kilomeetri pikkust teekonda finiši poole. 3 tundi ja 57 minutit oli piisavalt pikk aeg, et oma elu ja tuleviku üle järele mõelda.
Kust pärinevad peaministri väärtushinnangud?
Ekspress on uurinud
,
ja
sugupuid ning neid asjaosaliste loal lugejatele tutvustanud. Kui pakkusime mõni aasta tagasi sama võimalust ka Ansipile, ta keeldus. Peaminister teab loomulikult oma sugupuud. Loe pikemalt Eesti Ekspressi tasulisest versioonist.