Jaak Mae sai sõidus 30. koha. Aivar Rehemaa lõpetas 34., Algo Kärp 41. kohaga.

Veerpalu kuulus terve sõidu suurde juhtgruppi ja kasutas ära kõik kolm võimalust suusavahetuseks vastavalt 10., 25. ja 40. kilomeetril.

Enne viimast laskumist proovis Veerpalu võtta ette väikse spurdi grupi etteotsa, kuid vastased panid omakorda lisakäigu juurde. Laskumisel vajus Veerpalu seitsmendaks ja tõusis finišisirgel koha võrra ettepoole šveitslase Dario Cologna kukkumise tõttu.

Esikolmiku kohad jagasid omavahel Petter Northug, Axel Teichmann ja Johan Olsson. Oodatult võttis kulla oma võimsa lõpuspurdi poolest tuntud Northug.

"Eest kedagi ära ei lastud ja kahjuks oli viimane ring kergem. Päris minu sõit see ei olnud,» sõnas Veerpalu pärast võistlust Eesti Televisioonile, tõdedes, et rahule ei saa sõiduga jääda.

"Pundis sõit ei istu mulle. Viimaseks tõusuks valisin ka vale raja. Ja lõpus ma nii terav ei ole kui nooremad mehed."

Veerpalu sõnul jääb see tema viimaseks olümpiaks, sest uute reeglitega olevat raske kaasa minna.

Peatreener Mati Alaveri kommentaar: "Võistlus oli väga pingeline ja dramaatiline. Andrus oli tippkonkurentsis tegija, aga medalist jäi natuke puudu. Hääles ei ole pettumust, sest Andrus on pakkunud nii palju elamusi. Oleks totruse tipp olla rahulolematu Andruse esitusega. Ootamatusi ei olnud, võib-olla tuli ta natuke vara esimesse boksipeatusesse.

Jaak Mae sõitis täna väga sitkelt. Ta pingutas praegusest seisust kindlasti maksimumi välja. Jaak võitles rajal iga sekundi eest. Siiras tunnustus Jaagu võistlusele.

Aivarilt nende olümpiamängude kõige parem esitus. Suutis psühholoogiliselt kosuda. Tubli sõit ka Algolt.

Meest 50 km ühisstardist klassikasõit

1. Petter Northug Jr 2:05:35.5
2. Axel Teichmann +0.3
3. Johan Olsson +1.0
4. Tobias Angerer +1.5
5. Devon Kershaw +1.6
6. Andrus Veerpalu +6.1
7. Daniel Richardsson +9.7
8. Maksim Võlegžanin +10.9
9. Anders Södergren +11.6
10. Dario Cologna +12.0

...
30. Jaak Mae +5.05.8
34. Aivar Rehemaa +5.22.1
41. Algo Kärp +8.14.1