YouTube on praegu üks külastatumaid veebilehekülgi maailmas ning sealsed videod saavad ligi neli miljardit vaatamist päevas.

Finantsanalüütik Kerry Rice kommenteeris Reutersile, et Apple ja Google on mobiilsete tarkvarasüsteemide tulevik ning see on see, kus lahinguid pidama hakatakse ja vaid kahe poole vahelisel võistlusel ei taheta kindlasti teisele poolele edumaad anda.

Apple ütles oma avalduses eelmisel esmaspäeval, et litsents YouTube’i rakendusele nende operatsioonisüsteemis on lõppenud. „Kliendid saavad kasutada YouTube’i aplikatsiooni Safari veebibrauseris ning Google töötab välja uut rakendust App Store’i jaoks.” Litsentsi finantsilist poolt keeldus Apple’i kõneisik kommenteerimast ning ka seda, kas YouTube’i eelinstallitud aplikatsiooni hakkab mõne muu firma alternatiiv asendama. 

YouTube’i rakendus oli üks esimesi algseid rakendusi, mis oli iPhone’is juba installitud, kui nutitelefon aastal 2007 turule tuli. Nutitelefonides aga ei ole YouTube’i reklaame ja paljud veebis olevad videod ei ole telefonitsi saadaval.