Kuigi Toe Tag jäi mõned sammud maha esimesest kohast, kuigi TIPP 20s on ainult kaks kodumaist albumit, pole Areeni kriitikud sedavõrd ohtralt Eestis valmistatud albumeid kui tänavu oma aasta lemmikute seas varem nimetanud. Lisaks esimesest kahekümnest napilt välja jäänud Joel Tammiku albumile “Eemal” esitati aasta parimate sekka plaate artistidelt Pastacas, Myrakaru, Erkki Hyva, TommyBoy, Cool D, Pia Fraus, East Trading Wang, Loits, Genialistid, Ultramelanhool, Koer ja Riho Sibul. Subjektiivsed faktid, mis toetavad optimismi.

Ja harjumuspärasest kehvem – kui uskuda Areeni kriitikuid (aga keda siis veel uskuda?) – oli 2004 elektroonilises rütmimuusikas ning eriti soulis.

Valitseb aga endiselt tantsumuusika. Tantsumuusika, mida nimetatakse ka rockiks.

Ja kõige rohkem nelja Glasgow kunstikolledžis kohtunud noormehe - Alex Kapranos (kitarr ja laul), Bob Hardy (basskitarr), Nick McCarthy (veel üks kitarr) ja Paul Thomson (trummid) – bändi Franz Ferdinand endanimelisel debüütalbumil.

Areen ei ole esimene, kes “Franz Ferdinandi” art-dance-not-art-dance-rocki kõige kõrgemalt hindab. Plaat on olnud esimene või vähemasti esiviisikus igas väljaandes, kes armastab aasta paremaid ritta seada. Samuti on franzudel kodus ja pangaarvel tänavune Mercury Prize. See Briti suursuguseim muusikaauhind.

Unustamatud aasta albumid

1999 – Basement Jaxx “Remedy”

2000 – Jill Scott “Who Is Jill Scott? Words And Sounds Vol. 1”

2001 – N.E.R.D. “In The Search of...”

2002 – The Streets “Orginal Pirate Material”

2003 – Chalice “Ühendatud Inimesed”