"Maret" (tegelikult Igor) vastab mehelikult:
Peame mõistet täpsustama: dividend on kapitalilt teenitud tulu, mis sisaldab mite töö tegemist, vaid eeskätt kahte asja: (a) oma iskliku kapitali andmist ühiskonna kasutusse, selle panemine rahvamajanduse teenistusse; (b) .... ja nii edasi.

Kas nõnda vastaks Sotsiaal-Maret? Ei, nõnda räägib resoluutne professor Gräzin oma lapse ema Mareti varjust.

Maripuu aga jätkab Äripäeva petmist:
Tõsi, ajaloos on juhtumeid, kus üliraskes seisus ja suurte kahjudega firmade juhid (nt Lee Iacocca Chryslerist) on määranud endale sümboolse tasu ja teinud sissetulekud olenevaks ettevõtte kasumist. (Ekspressi stiilianalüütikud on siin oimetud. Maret Maripuu loobib USA börsiettevõtete juhtide nimesid? Wow. Helistame lähipäevil Maretile ja küsime mida tähendavad tähed NYSE. Palume valmis olla!)

Edasi seletab "Maripuu" nipsakalt: Dividend on seotud kapitali omanikuga nii, et kui investeering on loll, pole ei dividende ega kapitali ennastki (tuleb pankrot). (Sõna "loll" Mareti tekstis? Jumaluke, mitte kunagi. See on Gräzini tekst, ja võib-olla et päris hilisõhtune, khm.)

Eesti Ekspressi stiilianalüüs ei eksi. Paljastasime juba aprillikuus, et nimemärgi Kn all vehib Kesknädalas Reformierakonna ja Toomas Lumani pättuste kohta artikleid kirjutada Inno-Edgar Tähismaa. Kes aga on Kesnädala vorbitud raamatu "Kuriteod ja karistamatus" autor? Muidugi mitte koostajaks märgitud Urmi Reinde. Kas ehk seesama kirjutaja, kes tegelikult kirjutab Savisaare blogi? Anname varsti teada!

Eesti Ekspressi stiilitoimetus