Sebe-Ekspressbussi nimeline osaühing on registreeritud tänavu suvel Pärnu linnas aadressile Ringi 1, kus asub Taisto Pärnu bussijaam.

Äriregistrist on näha, et Sebe-Ekspressbuss OÜ juhatuse liige on tuntud ühiskondlik aktivist Arne Otter ja osanik Venemaa kodanik Koronidi.

AS SEBE tegevdirektor ja juhatuse esimees Rivo Seppur: "Tegime Pärnu äriregistrile järelepärimise, et kuidas saab sellise firma registreerida, kui nii Sebe kui ka Ekspressbuss on meie poolt registreeritud nimed. Vastati, et selline nimekasutus on lubatud."

SEBE igapäevast majandustegevust ei ole kõnealuse kuulutuse avaldamine häirinud, sest äriga tegelevad inimesed vaatavad ka ettevõtte registreerimisnumbrit, räägib Seppur. Siiski on paljud kliendid SEBEga ühendust võtnud, et küsida, mis toimub.

Küll paneb SEBE juhti imestama, et kuulutuses oli millegipärast märkimata lühend "OÜ" või sõna "osaühing", mis kokkuvõttes kuulutuse lugejat ilmselgelt eksitab. "Ma nimetaksin seda mitteheaks äritavaks," resümeerib Seppur.

Arne Otter räägib, et ta võttis huviga vastu pakkumise eraettevõtluses kaasa lüüa. "Tegemist on transpordi- ja turismifirmaga. Kahjuks tekkisid majandusraskused, aga loodame need ületada. Noh, võtame laenu või leiame kaasinvestorid." Selle aja jooksul, mis Otter on Sebe-Ekspressbussi juhtinud, ei ole firmal olnud ühtki töötajat ega mingit käibevara.