Festivali avab Rootsi koreograaf  Rasmus Ölme oma verivärske lavastusega “Rasmus Kosmos”, mille ta osaliselt käesoleval suvel Kanuti Gildis kohapeal ette valmistas. Oma etendust iseloomustab Ölme mõttemänguga: ”Suur samm minu jaoks, kuid väike samm inimkonnale.” Sama vaimukate paradoksidega täidetud teatriõhtu peaks elamuse pakkuma küll.    

Augusti TantsuFestivali teisel päeval jõuab esmakordselt Eestisse Iisraeli koreograafia. Noa Dari lavastatud ning Oded Grafi ja Shira Rinoti esitatav “The Sweetest Embrace´i” on kirjeldatud kui “kirglikku, romantilist, füüsilist ja dünaamilist duetti”. Arvatavasti hea võimalus teha tutvust selle kauge ja eksootilise maa tantsukunstiga. 

20. augustil tõotavad eripärast elamust pakkuda Emmanuelle Huynch ja Nicolas Floc´ h Prantsusmaalt oma  tükiga “Numero”. Seda etendust tutvustatakse kui “manamise trikki, mis koosneb ähvardavatest ringlevatest objektidest, Jaapani suveniiridest, varjumasinast, rippuvatest lampidest ja muudest ulmelistest asjadest.” Igal juhul kõlab müstiliselt.

Ilmselt võib parajat kurioosumit oodata ka 22. augustil Walesi koreograafi Eddie Laddi lavatööst “Sawn-off Scarface”, mis on pühendatud Brian de Palma kuulsale filmile “Scarface” (1983). Lavastaja mängib iroonilises duetis Marc Reesiga ligast ööklubi meenutaval põrandal kõigest 12 minutiga maha terve kolmetunnise filmi. Seda tükki saab samal päeval näha kolmel korral, kuid publikukohtade arv on festivali korraldajate sõnul sellegi poolest eriti piiratud.

30.ja 31. augustil lõpetab festivali norralase Jo Stromgreni kompanii etendusega “The Hospital”, mille tegelasteks on kolm üksildast, patsientideta meditsiiniõde provintsihaiglas.  Stromgren kutsuti AugustiTantsule sellepärast, et ta näitab isoleeritud inimesi mahajäetud kohtades ja seda läbi absurdse huumori prisma. Järelikult on ühtaegu kurb ja naljakas.             ;         

Eestit esindavad siinses tantsutaevas juba tuntud tähed Mart Kangro, Krõõt Juurak, Raido Mägi, Merle Saarva, Margus Toomla, Kaja Kann, Tiina Mölder ja Mairika Plakso. August paistab kui tantsukuu. Täpsem kava netiaadressil www.saal.ee