Audi Allroad Quattro mootorivalik saab 2003. aasta alguses täiendust 300 hobujõulise V8 näol.

4,2 liitrine jõuallikas teeb Audist igati nobeda masina - sajani kiirendamiseks kulub 7,2 sekundit, tippkiiruseks lubab tehas 240 km/h.

208mm kliirens ja aeglustuskäik teevad Allroadist võimeka sõiduki ka seal, kust enamik sõiduautosid läbi ei pääse.

Seni on Allroad'i kapoti all peitunud 180 hobujõuline 2,5-liitrine TDI V6 mootor või 2,7-liitrine V6 biturbo, mil võimsust 250 hobujõudu.

USA armee ehitab miinitõrje-džiipi

Isevärki lisavarustusega - miinilõhkamisseadmega - Humvee-maastur sõidab peagi esimestele polügoonikatsetustele, kirjutab New Scientist.

Demineerimisseadmega sõjaväedžiip (koodnimetusega "Zeus") peaks kasutust leidma maanteede ja lennuväljade puhastamisel vaenlase jäetud lõhkekehadest. Demineerimisseadet juhib džiibis istuv sõdur tavalise joystick'uga. Silmaganähtava rohelise laserkiire abil sihitakse laserseade lõhkekehale, mida seejärel "tulistatakse" palju võimsama, laserkeevitamisel kasutatava kuni 2000-vatise kiirega.

Seadme välja töötanud firma kinnitusel peaks laser õhkima metall- ja plastikkorpusega lõhkekehad kuni 250 meetri kauguselt. Zeus leiab kasutust siiski ainult lahinguväljal. Et laserkiir ei suuda tungida läbi taimestikust või isegi mõnesentimeetrisest pinnasest, on ta endiste sõjapiirkondade puhastamisel maamiinidest kasutu.

Auto hakkab juhi peale kaebama

Rooli sisse peidetud pisike kütuseelement tajub alkoholi juhi hingeõhus ja teatab sellest politseile, võtsid Texas Christian University leidurid kokku oma uue leiutise.

Alkoholidetektoriks on pisike, etanoolil töötav kütuseelement, mis toodab alkoholikogusest sõltuva tugevusega voolu. Kui voolutugevus ületab teatud piiri, lülitub sisse raadiosaatja, mis teatab roolijoodikust politseile.