Audi juht Kaupo Ole, kes õnnetuse põhjustas, oli võtnud vahetult enne avariid telefonikõne. Mees ise ei mäleta, et oleks helistanud. Mälu viskab šoki olukorras ikka vempe. Kohus mõistis Olele poolteist aastat tingimisi pooleteiseaastase katseajaga. Juhiluba võeti ära neljaks kuuks.
Detsembris 2006 ajas Honda Accordi juhtinud Annika Tallinnas Lembitu ja Kauka tänava ristmikul alla jalakäija, kes jõudis tähele panna, kuidas juht rääkis telefoniga.

Juht ütles, et ei rääkinud. Asi lõppes oportuniteediga.
Septembris 2010 sõitis Toyota linnamaasturi roolis olev Olga selsamal Lembitu-Kauka ristmikul otsa teed ületanud 74aastasele vanainimesele, kes sai üliraskeid vigastusi.

Ka Olga olevat rääkinud telefoniga.

18. juulil 2010 sõitis meediategelane Andres Jõesaar Tallinnas punase fooritule all otsa motorollerile, mille juht õnnetuses hukkus.
Ka siin oli mängus telefon. Tõsi, tema telefon oli vabakäesüsteemiga, kuid tähelepanu hajutab seegi. Jõesaar lõpetas telefonikõne just enne ristmikku, saatuslikul hetkel oli ta heitnud pilgu armatuurlauale, et vaadata, kas handsfree lülitus ikka välja. 31 sekundit enne seda, kui Jõesaar teatas õnnetusest numbrile 112, oli ta lõpetanud kuueminutilise kõne. Kohus mõistis Jõesaarele poolteist aastat tingimisi pooleteiseaastase katseajaga. Juhiload võeti ära neljaks kuuks.
Telefonikõne pole ainuke kõrvaltegevus, mida tuleks sõidu ajal vältida või edasi lükata.

2007. aasta augustiõhtul sõitis Peeter Pehki juhitud Subaru Impreza Paldiski maanteel otsa Mazdale, mis kõrvalteelt ette sõitis. Mazda juht suri.

Impreza kihutas 130 km tunnis, Pehk kohendas turvavööd ja kui ta pilgu uuesti sõiduteele suunas, oli juba hilja. Turvavöö kohendamise jutt ei teinud karistust ei kergemaks ega rangemaks. Pehkile määrati kolm aastat vanglat kolmeaastase katseajaga. Juhiloast jäi mees ilma kaheks ja pooleks aastaks.

Juunis 2010 sõitis Katriin Alliku Kaitseliidu autoga Chrysler Paldiski maanteel. Päike paistis silma, juht asus päikesesirmi kohendama, ei märganud vasakpööret sooritavat sõidukit, ja sõitis sellele tagant otsa. Too paiskus vastassuunavööndisse ette Kiale, kus hukkus kaks eakat inimest. Kohus mõistis Katriin Allikule 1 aasta 4 kuud vangistust 18kuulise katseajaga ning võttis juhiloa kaheks kuuks.