Vassilenko reageeris täpsustustega oma kodumaa kohta ennekõike tänu Coheni, täpsemalt Borati, järjepidevale antisemitismile. Kuigi Cohen ise on juut, ründavad Borati Kasahstanis juudid inimesi oma küünistega ja “Räpane juut” on populaarne film. (Samas on antisemitismi ja rassismi vastu võitlev organisatsioon Anti-Defamation League Cohenit hukka mõitsnud, öeldes et "kogu publik ei pruugi tema irooniast aru saada".)

Samuti selgitas Vassilenko, et koomik kujutab ebatäpselt naiste positsiooni, väites näiteks, et “Kasahstanis me ütleme: jumal, mees, hobune, koer, siis tuleb naine, ja siis rott”. Tegelikult on seal riigis naistel valimisõigus olnud sama kaua kui USAs, selgitas Vassilenko.

Tuleb välja, et kõik, mida Borat Kasahstani kohta räägib, on jama. Muuhulgas on ta väitnud, et tema lemmikhobid on “disko tantsimine, vibulaskmine, vägistamine ja lauatennis” – seda kommenteeris Vassilenko väitega, et Kasahstanis on seksuaalsete kallaletungide protsent väiksem kui USAs. Lisaks kinnitas pressisekretär, et tema koduriigis tehakse abieluettepanek kihlasõrmusega, mitte pruudi isale viieteistkümne galloni putukamürgi ostmisega.