Eimar Astok varastas ärimees Peeter Luigele kuuluvast firmast raha tavaliselt mõnekümne tuhande krooni kaupa, kandes need pearaamatupidajana oma isiklikule või ühe varifirma pangaarvele. Ta alustas varastamist jaanuaris 2008 ja lõpetas mullu mais, kui oli juba pihta pannud 5,8 miljonit krooni.

Kohtuistungil teatas Astok, et oli juba enne tööle asumist hasartmängusõltlane ja sõltuvus süvenes. Võidetud summad läksid jälle tagasi ning sisuliselt ta ei võitnudki. Tööandja ei teadnud tema sõltuvusest midagi ja vargused oskas ta võltsimistega bilansiridadesse ära peita.

Osa rahast läks ka Astoki isiklikeks kuludeks.

Kohtuotsus ütleb, et Astok “on jätkanud mängimist, kuid mitte selles suurusjärgus” ning ta “käib sõltuvusega seoses konsultatsioonidel. Vahepeal ei olnud tööd, siis laenas tuttavatelt.[–] Vabandab siinkohal kõigi inimeste ees, kellele tema mõtlematu tegevus on kahju ja probleeme tekitanud. Soovib oma edasise tegevusega korvata tekitatud kahju.”

BREMis töötab Astok alates tänavu märtsist. Ta tunnistas teisipäeval Eks­pressile, et ei ole oma praegust tööandjat oma sõltuvusest ja kohtuasjast informeerinud, “aga eks ta nüüd saab teada”.

Astoki ülemus Risto Mägi ütles juhtumist teada saades, et “see oli nagu välk selgest taevast, paras šokk”. Ta teatas, et on raamatupidaja senise tegevusega rahul ning Astoki mängukire ja BREMi võlgade vahel pole mingit seost.

BREM Kinnisvarahoolduse töötajaskonnast leiame teisegi krimiuudistest tuttava tegelase, ekspolitseinik Aivar Krusta nime. Krusta sai kuulsaks 90ndatel Otepääl komissarina töötades, kui ta läks tunnistajate väitel taskulambiga kallale ühele baarikülastajale. Ta oli segatud mitmetesse imelikesse vahejuhtumitesse, millest kõige tõsisem toimus Lasnamäe politseijaoskonna hoovil, kus end politseile üles anda soovinud kurjategija ennast Krusta ees maha lasi.