"Kui nad alguses tulid, siis nad olid küll veidi üleolevad. Nende elatustase oli meie omast kõvasti kõrgem ja nad tundsid end siin nagu kuningad," meenutab Annion. Nüüd on aga olukord muutunud ja Briti noorsandid ei "paugu" enam nii nagu varasematel aastatel. "Nad on lihtsalt lõbusad ega lälla enam nii palju."

"Viimasel aastal on ikka poissmeeste pidusid tunduvalt vähem olnud," kinnitab ka Nimeta baari omanik ­Andrew Leeson. Nüüdsed kliendid on palju tsiviliseeritumad. "Nad teavad, mida tohib teha ja mida ei tohi." Jamasid nendega Leesonil pole, pigem on need just kohalikud, kes kaklema kipuvad.

Rene Kuusik poissmeeste pidusid korraldavast firmast XXXL Tours ütleb samuti, et pidulisi on mõnevõrra vähem. Kuusik peab oluliseks siinjuures seda, et Eesti on kalliks läinud.

Reisiseltskondade käitumise kohta ütleb ta, et on neid, kes on väga normaalsed, ning on ka neid, kes ei kuula midagi, mis neile öeldakse. Üldiselt käivat nende rühmad aga mööda joont nagu sõjaväes ja probleeme ei tekita. Kuusiku sõnul on Briti poissmeeste meelispaigad Stereo baar ja ööklubidest Hollywood.

Üks põhjusi, miks seesuguseid reisiseltskondi on vähemaks jäänud, olla majan­duslangus, samas aga on kasvanud konkurents. Eestile pakuvad alternatiivi Läti ja Leedu. Marko Annioni sõnul jäid poissmeeste pidude kõrg­ajaks aastad 2004-2005.

Toona ilmus pidudest kohalikus meedias laviinina negatiivseid artikleid, sest poissmehed ei arvestanud kohalike tavadega ja pidasid Tallinna kohaks, kus on "odav õlu ja odavad naised". Kohalike vastumeelsust näitas ka see, et nooblimad kohad andsid teada, et sellised peod pole nende asutustes oodatud. Restoran Pegasus oli üks esimestest paikadest, mis teatas, et lärmakad Briti poissmeeste peod ei ole seal teretulnud. Restorani mänedžer Diana Tõkke kinnitab, et viimasel ajal neil piduste brittidega probleeme pole olnud. Jäänud on ainult viisakas klient.

Easyjeti Eesti esindusest küsitakse üllatunult: "Kas te igatsete nende järele?", kuid ametlikku kommentaari ei anta.

Mainitakse, et Easyjeti esindajad on poissmeeste pidude teemal ka Briti saatkonnaga kohtunud, ning tõepoolest, internetiavarustest leiabki Tallinna Ettevõtlusameti turismiosakonna ning Suurbritannia saatkonna koostöös valminud videofilmi "Welcome to Tallinn", mis õpetab poissmeestepeolistele, kuidas Tallinnas käituda.

Muuhulgas lükatakse videos ümber kümme kõige levinumat Eestiga seotud müüti, nagu näiteks arvamus, et Tallinnas on kõk väga odav. "Kõik on õige hinnaga" ja "Õlu Tallinna vanalinnas võib maksta sama palju kui Suurbritannias", teatatakse videos. Ka saab teada, et kohalikud on vaoshoitud ja naeratavad siis, kui neisse suhtutakse lugupidavalt.

Ühe kuulsaima inglasest poksija Ricky "Hitman" Hattoni foorumis arutatakse, kumb on poissmeestele parem peopaik, kas Tallinn või Riia. "Riia on koht, kus tehakse baarides tünga," kurdab üks Ianey-nimeline kasutaja. Teine noormees räägib, kuidas teda Riias stripiklubis tüssati. Enamik kommentaare kiidavad just Tallinna kui head sihtkohta. Niisiis on arvata, et Briti poissmeeste peod ei kao Eestist niipea veel kusagile.