“Ei oska seda kommenteerida. Usun, et kohtus peab igaüks andma ausaid tunnistusi,” reageerib sündmustele vastaspoole kõneisik Alo Lillepea.

Klaas andis tänavu kevadel peale kohtuhagi sisse ka rea kuriteoteateid, väites, et tema ekspartner Jürgen Järvik kantis kunagisest ühisfirmast Revalhaus Kinnisvara välja miljoneid kroone, mis läksid Viimsis asuva Soosepa elurajooni arendamisse. Selle uusrajooni osanik on peale Järviku ning vendade Alo ja Ivo Lillepea ka modellpoliitik Carmen Kass. Väidetava ametiseisundi kuritarvituse, rahapesu ja maksupettusega seotud kahjude maht ligineb möödunud nädala seisuga 20 miljonile kroonile.

“Me ei ole tema tagant midagi varastanud,” lükkab Alo Lillepea etteheited tagasi. “Ta esitab meile iga nädal uue teooria uutest kuritegudest, mis tema väitel teoks oleme teinud. Meil on olemas väga täpne legal opinion (juriidiline arvamus – toim) antud küsimuses ja sealt nähtub, et kogu asja suurus on maksimaalselt 5,2 miljonit krooni.”

Kuna Klaasi väited on Lillepea sõnul "absoluutne laim", siis andsid nad tema vatsu sisse hagi au ja väärikuse teotamise suhtes. Lisaks koondatakse omakorda nõudeid Klaasi vastu. Peale skandaali avalikustamist Ekspressis on Lillepea sõnul müüdud ligi 50 korterit ja firmal on säilinud partnerite, ka Carmen Kassi toetus. “Kavatseme samas tempos edasi paugutada,” lubab Lillepea.

Afääri üks peategelane on 50aastane viljandlane Jaan Volt, kes juhtis paberil firmat Est-Rolev, mis justkui tegi Revalhaus Kinnisvara alltöövõtja jaoks mahukaid ehitustöid Soosepa rajoonis. Oma “karjäärist” kuulis invaliid Volt ise alles veebruari keskel Klaasilt. “Kutid tegid lolli vea, et panid Volti tanki ära, aga ei leppinud temaga enne kokku,” leiab Klaas, kes sai kaheksaklassilise haridusega “firmajuhilt” vastava ülestunnistuse.

Ent tankisti lojaalsus on üürike. Vaid päev pärast seda, kui Klaas materjalid kohtusse ja politseisse viis, ilmus Volti koju alltöövõtja Verpo Ehituse juht Margus Siilo, kes sai temalt paberi, milles mees ütleb varasemast tunnistusest lahti.

Samal ajal käis otste vette peitmine. Soosepa elurajooni miljonilisi ehitustöid Volti firmalt väidetavasti fiktiivselt tellinud Verpo Ehitus registreeriti ümber kellegi Läti kodaniku Juris Panovsi nimele. Samuti muutus ehitusfirma aadress – kui varem asus see lagunenud majas Kadriorus, siis nüüd on juriidiline aadress lagunev garaažiboks Lilleküla staadioni lähedal.

Möödunud reedel toimunud kohtuistungil muutis Volt jälle meelt ja pöördus uuesti tööandjate vastu, öeldes, et viimase ülestunnistuse teksti andis talle ette Margus Siilo. “Ütlesin Siilole, et asi kisub komöödiaks,” räägib Volt. Volti jutust selgub, et sama ärimees kasutas teda “minimaalse tasu” eest variisikuna ka varem. Siilo kohtusse ei ilmunud ja pole hetkel tabatav.

Protokollis seisab, et Volt andis allkirju valgele paberilehele ega tea umbes viie miljoni krooni ulatuses trassi- ja tänavatööde tegemisest Soosepa rajoonis tuhkagi. Viimane väide andis ainest uueks kuriteoavalduseks Klaasi poolt, mis puudutab maksupettust. Nimelt küsiti Volti tehtud olematute tööde eest tagasi käibemaks. “See on käibemaksupettus ja päris suures ulatuses,” leiab Klaas. Tuleval nädalal algabki Revalhaus Kinnisvaras maksuameti revisjon.