Los Angeleses on hetkel kõvaks arutlusteemaks noore pesumodelli ja näitleja Juliana ­Reddingi 2008 aset leidnud mõrva uued müstilised asjaolud. Teada on, et neiu oli üks Muniri paljudest naistest, kellega ta suhtles. Vaid 21aastase neiu surnukeha leiti 16. märtsil 2008 tema Santa Monica kodust pärast seda, kui tüdruku ema, avastades, et tütart ei saa kuidagi kätte, teatas sellest kohalikule politseile.

Kuigi mõrvas süüdistatakse 44aastast Kelly Soo Parki, on uurijad avastanud uued asjaolud, mis seovad jubedat lugu Muniriga. Park tunnistas politseile, et sai kolm nädalat enne mõrva 250 000 dollari suuruse makse. Tema pere sai veel ühe ülekande 113 400 dollarile, enne kui politsei naise vahistas. Muidu 10 000 dollari suuruse kuupalgaga Park sai summad tellitud mõrva eest. Raha Parki kontodele tuli tema ülemuselt, kelleks osutus... just dr Munir Uwaydah.

Muniri advokaat Henry Fenton ütles möödunud kuul Los Angeles Timesile, et tema kliendil ei ole mõrvaga mitte mingit pistmist. Ta ei ole teadlik maksetest Parkile ning kuna ta reisib väljaspool Ameerikat, pole temaga võimalik ka kontakti saada. Munir ise ei viibinud Ameerikas, kui neiu suri.

Reddingiga kohtus Munir umbes pool aastat varem ühes restoranis. Munir märkas tütarlast ja tegi temaga ise tutvust. See, et Muniril oli Liibanonis ametlik naine ja veel mitu suhet Ameerikas, teda ei takistanud.

Reddingil oli olnud 2005. aastal väike roll ühes filmis, pilte temast ilmus ajakirjas Maxim, kus ta oli üks ajakirja konkursi Hometown Hottie võitjatest.

California meedia on jälginud hoolega iga uut informatsiooni, mida uurijad seoses tema mõrva uurimisega on leidnud.

On viidatud ka Muniri seostele Juliana isa Greg Reddingiga. Nimelt olid Juliana isal Santa Monica politsei ­detektiivi Karen Thompsoni teatel pooleli äriläbirääkimised dr Uwaydahiga, mis katkesid... viis päeva enne, kui tuvastati mõrv.

Ekspressile teadaolevalt pakkus Munir Juliana isale, kes on farmatseut Arizonas, äripartnerlust, aga tegi ka pakkumise Juliana isa õele, kes elab Los Angeleses, hakata koos töötama Muniri administraatoriga.

Viimane lõpetas Muniri heaks töötamise umbes kaks nädalat enne Juliana tapmist.

Võimalik, et tulevane äripartner avastas Muniri minevikus midagi, miks ta edasisi läbirääkimisi pidada ei soovinud.

Ameerikas käib dr Uwaydahiga seoses veel vähemalt üks uurimine, meditsiinialase kindlustuspettuse asjus.

Mis äriasju Munir täpselt Ameerikas ajas, jääb selgusetuks, küll aga on kinnitust leidnud, et mees on saanud väljaõppe ortopeedilises ja seljakirurgias USA ülikoolides ning on teinud koostööd Clevelandi ülikooli kliinikuga, kuid ei ole olnud sealne koosseisuline arst. Muniri isa oli samuti meditsiiniprofessor. Mitte aga Liibanoni peaminister, nagu Eesti tabloididest varem läbi on käinud. Küll oli isa nõbu Liibanoni teede- ja sideminister.

“Äri on mulle alati huvi pakkunud. Olen arstitöö kõrvalt sellega tegelenud, mul on mitmeid investeeringuid ja ma mängin aktiivselt börsil,” on Munir ­Uwaydah ise öelnud 2001. aastal Eesti Kroonikale.

Juba 1980ndate lõpus seoti Muniriga uskumatuid äritehinguid. Siis jõudis Iiri ülemkohtusse üks mastaapne Muniriga seotud vaidlus. Kaks Beiruti ärimeest Munir Uwaidah ja Kamel Naamani hagesid endist äripartnerit, kes vahendas 750 miljoni dollari suurust tegingut, mille objekt oli 50 tonni(!) kullakange... Iiri ärilehe Sunday Business Posti andmetel tekkis vaidlus Iirimaalt pärit partneri vahendustasu üle. Lehest ei selgu, kas tehing ka tegelikult toimus, aga tüli lahenes 1989. Pisut hiljem hukkus Naamani Beirutis toimunud granaadirünnakus.

Hetkel otsitakse Muniriga seoses Reddingi mõrvaga kontakti, ent teada on vaid, et mees on kusagil väljaspool Ameerikat. Ekspressile öeldi Päärdu mõisast, mille omanik Munir abikaasaga on, et ta käib Eestis paar korda aastas, ent hetkel Eestis ei viibi.

Santa Monica politsei on arvamusel, et selle juhtumiga seoses võib veel vahistamisi tulla.