Eile tuli välja, et E-tervise portaalis on turvaauk. Eesti Päevaleht kirjutas, et andmekaitse inspektsioon tegi läinud nädalal sotsiaalministeeriumile ettekirjutuse, sest tervise infosüsteemi patsiendiportaalis võib kasutaja näha enne teda portaali kasutanud isiku kontot ja tema delikaatseid isikuandmeid, äärmisel juhul peale isikuandmete ka meditsiinilisi andmeid. Üks patsient teatas, et kui ta end patsiendiportaali ID-kaardiga sisse logis, avanesid talle eelmise sisselogija terviseandmed. Praegune juhtub on jäämäe tipp, mäletame küll, mis juhtus, kui süsteem kasutusele võeti.

Täna tuli teade, et elektroonilise äriregistri, kinnistusraamatu ja ettevõtjaportaali töös esineb tõrkeid. Lohutuseks ütleb justiitsministeerium, et tegemist on tehnilise probleemiga, mille kõrvaldamisega aktiivselt tegeletakse. No edu!

Uue kooliaasta alguses käivitus Tallinna üldhariduskoolides ka E-koolitervishoiu infosüsteem, mis võimaldab dokumenteerida koolides tervishoiuteenuse osutamist ja tagada infovahetuse nii pere- kui eriarstidega. Ei taha ette kujutatagi, mis juhtub, kui see plaani kohaselt liidestatakse riikliku tervise infosüsteemiga...

Äkki tuleks lõpetada poolikute, lõpuni testimata süsteemide vägivaldne ilmaletoomine ja jätta ka toimivad mehhanismid alles, et hädaolukorras (või ka nende jaoks, kes ei taha netis asju ajada) miskitki olemas oleks?