25 000 000
12. Anatoli Kanajev (61)

Transiit
Ukrainast pärit ärimehe käe all valmis Eesti NSV üks olulisemaid objekte Muuga sadam, mida nõukogude võim kasutas viljaveoks. Kanajev muutis sadama üheks olulisemaks Vene nafta väljaveo paigaks ja vähetähtis polnud seejuures asjaolu, et ta oli ise ühe suurema terminali varjatud osanik.
Praeguseks on Kanajev naftatransiidist välja tõmbunud, kuid tema firma Transiidikeskus kavandab võimast laienemist konteinerite vallas ning kavatseb tungida kakaokaubandusse. Muuhulgas on plaanis ka oma kakaovõitehase rajamine.

24 000 000
13.-14. Maksim Liksutov (32)

Transiit
Eriteenete eest Eesti passi saanud ärimees, kes liigub ringi avalikult venelaste seltskonnas. Tema firma Transgrupp koduküljel pole vihjeid, et emafirma on registreeritud Eestis. Küll aga on seal tänukiri Teisest Maailmasõjast Osavõtjate Tallinna Ühingult.
Transgrupi suurim äri Eestis oli uhke ja üüratult kallis söeterminal Muuga sadamas, mis praegu seisab tühjana.

13.-14. Sergei Glinka (42)
Transiit
Ärimees, kes oskab sõbrustada õigete inimestega. Kui Vene raudteed juhtis Nikolai Aksjonenko, nähti Glinkat tema poja sõpruskonnas. Seejärel sigines tema sõpruskonda oligarh Iskander Mahmudov. Omab ka poliitilisi ambitsioone: tahtis väidetavalt Moldovas riiki pöörata, kasutades selleks isegi Anna-Maria Galojani abi.

21 265 000
15. Jüri Käo (42)

Investeeringud
Endise tippkommunisti poeg, kes tegeles 2006. aastal Eesti Raudtee enamusosaluse müümisega valitsusele, mida vedasid kunagised kommunistid Andrus Ansip ja Edgar Savisaar.
Käo küll nurises, et riik maksab liiga vähe, kuid tegelikult läks tal õnneks: mõni kuu hiljem tuli pronksiöö ning raudtee väärtus kukkus transiidi olulise kahanemise tõttu kolinal.
Õnneks oskasid Käo ning tema kompanjonid teha lepingu, milles firma hind ei sõltunud lähiaastate kasumist, vaid kogu rahahunnik tuli korraga kätte.

20 925 000
16.-17. Enn Kunila (58)

Investeeringud
Tegevusaruande esimene lõik algab sõnadega: "OÜ Sperare peamiseks tegevusalaks on tehingud kunstilist väärtust omavate taiestega ning nende eksponeerimine..."
Teine lõik: "Ettevõte andis 2006. aastal välja raamatu Olev Subbi monograafiast."
Viies lõik: "Investeeringud materiaalsesse põhivarra moodustasid 964 000 krooni, millest 100 protsenti moodustasid maalid."
Kunila on tõesti kõva tuntud kunstikoguja, kuid eespool toodu polnud siiski tema põhitegevus. Tegemist on NG Investeeringute ühe suuromanikuga Jüri Käo ja Andres Järvingu kõrval. Üks tema ülesandeid on silma peal hoida Eesti tuntuimal viinavabrikul Liviko.

16.-17. Andres Järving (47)
Investeeringud
Maamehelikult lihtsana mõjuv ärimees, kes vastutab NG Investeeringutes kaubanduse eest ehk Tallinna Kaubamaja ja Selverite eest. Seni laienes poekett Eesti sees, järgmine samm on Läti turg.
Enamiku tema firma Probus käibest moodustas juhtimisteenuse osutamine - moodsale ajale iseloomulikult võtab Järving oma palga välja juhtimisarvete kaudu.

20 200 000
18. Toomas Luman (48)

Ehitus
Küllaltki autoritaarse, kuid targa, visa ja kogenud juhina tuntud Luman teenis kobedalt Eesti Ehituse börsile viimisega ehitus- ja kinnisvarabuumi laineharjal.
Oma lähemate võitluskaaslastega loodud valdusfirma EE Grupp nimetas Luman ümber Nordeconiks, sest "tuumaktsionäril ei ole sobilik kasutada börsiettevõtte kaubamärki".

20 000 000
19.-21. Tõnis Palts (55)

Investeeringud
Aastal 2006 võitles endine rahandusminister Palts veel maksuametiga Levicomi müügist saadud tulude üle. Ta lahkus ka Tallinna volikogust, põhjendades seda suurte investeerimisprojektide juhtimisega, sh kinnisvaraäriga Krimmis.
Lõviosa tulust sai Palts finantsinvesteeringutest, mida oli teinud ühe Briti Neitsisaartel registreeritud firma kaudu.

19.-21. Toomas Peek (55)
Investeeringud
Mereväeparaadi korraldajana tuntuks saanud mees, kes ostis isikliku saare Soome rannikul. Tema tegi jõukaks Levicomi müük ning sellest n-ö vanast rasvast elab ta seniajani. Tema investeerimisfirma Monteray Holdings teenis igalt ettevõttesse investeeritud kroonilt 56 senti kasumit.

19.-21. Igor Lepetuhhin (63)
Transiit
Endel Siffi kompanjon Pakterminali omanud firmas Trans-Kullo. Omal ajal esindas SRÜs Hollandi naftafirmat, mis nüüd Pakterminali ära ostis. Oma aadressiks märgib korteri Tallinnas Tartu maanteel.

18 000 000
22. Egon Mats (54)

Ehitus
Toomas Lumani kompanjon Eesti Ehituses, aga ka elamute tootmise ja kinnisvara arendamisega firmades Matek.

17 955 000
23. Aleksander Denisoff (63)

Transiit
Endel Siffi kaasaktsionär N-Terminalis. Soome kodanik, elab Espoos ning Küprosel ja omab ka Tallinna aadressi.

17 630 000
24. Margus Kangur (45)

Kinnisvara
Aktiivne pärnakas, kes on tegev nii kinnisvaraäris, ehituses, Hondade müügis kui ka kohukeste äris.

17 440 000
25. Ville Jehe (38)

Kinnisvara
Delfi pealik on ilmselt kõige jõukam tegelane Eesti meediafirmade tegevjuhtide seas. Terava taibu ja hea kunstimeelega. Dividende teenis aga oma vana armsama, kinnisvarasse investeerimise pealt.

16 760 000
26. Ando Aron (44)

Tööriistaäri
Mecro ja Stokkeri keti omanik, kes sai enamiku tulust endiselt Eestist, kuigi Lätis kasvas müük 63 protsendi ja Leedus koguni 69 protsendi võrra. Muuhulgas korraldas kooliõpilastele tuulelohede valmistamise meistrivõistlused.

16 265 000
27. Raivo Kütt (45)

Autokaubandus
Valuutapoodidest alustanud Amserv Gruppi saatis viimastel aastatel ­meeletu edu. Firma ise kasutab Läti turul toimunud kasvu kohta sõna "plahvatuslik". Toyota oli kõige popim mark nii Eestis kui ka Lätis. Üks peamisi muresid oli, kas firma jõuab uusi keskusi avada sama kiiresti, kui kasvab tarbijate nälg uute masinate järele.
Praegu, tõsi küll, ootab seda äri ilmselt teatav tagasilöök, aga seda saab tasandada keskuste müümisega kinnisvarafondidele.

16 165 000
28. Raivo Aavisto (48)

Autokaubandus
Juristiharidusega Toyota-müüja, kelle puhul jääb arusaamatuks vaid üks samm: mis põrgu pärast pidi ta küll ronima üldsuse põlguse pälvinud SMS-laenude ärisse. Ta on nimelt laenukontori Monetti üks omanikest.

16 000 000
29. Hans H. Luik (47)

Meedia
Need dividendid võttis Luik välja enne Ekspress Grupi börsile viimist. Pärast seda omandas tema äri hoopis uue haar­de, sest Delfi ostmisega sisenes Luik ülebaltilisele ja tulevikku sunnatud meediaturule.
Tõsi küll, praegune majanduslangus on viinud Ekspress Grupi turuväärtuse allapoole Delfi ostuhinda, mistõttu Luik teatas enne jaanipäeva peetud Ekspressi piknikul eneseirooniliselt, et möödunud aastal ilmus ta piknikule suurärimehena, seekord lihtsalt ettevõtjana...

15 910 000
30. Rain Lõhmus (41)

Börsiaktsiad
Hansapanga asutajaliige on üks Eesti vähestest "maksupõgenikest". Tema ametlik kodu asub nüüd Šveitsis Melides.

15 645 000
31. Märt Vooglaid (39)

Kinnisvara
Kõrgelaubaline ja kogenud kinnisvarahai, kes suutis pärast Vene kriisi ennast taas tippu töötada ning tunneb end nagu kala vees ka poliitilistes ringkondades. Oli Andrus Ansipi ülekaaluka valimisvõidu suurim sponsor.
2006. aastal tunnetas Vooglaid, et Eestis hakkab kinnisvarabuum lõppema, ning suunas rohkem pilku Läti, Venemaa ja Leedu poole. Muuhulgas teatas, et Peterburis on põhiinvesteeringud suunatud hotelliarendusse ning seal on "peamine ülesanne oskuslikult juhtida ehitusprotsessi riske ning suhteid linna- ja riigiasutustega". Tänavu talvel korraldas aga miilits tolles firmas läbiotsimise ning võttis kaasa hulga dokumente. Võimalik, et tegemist oli tüüpilise raiderstvoga - Venemaal levinud ülevõtmisega, kus petturid kasutavad konkurentide mahatampimiseks miilitsa ja maksuameti abi.

15 000 000
32.-35. Heino Harak (67)

Elektritööd
Üks väheseid pensioniealisi Eesti ärieliidis. Tema tegevusala on "kõik elektriga seonduv". Muuhulgas hooldab Harakile kuuluv KH Energia-Konsult kuni aastani 2014 Tallinna linna välisvalgustusvõrgustikku, mis hõlmab 540 lülitus-jaotusseadet, üle 1500 km valgustusliine, peaaegu 45 000 välisvalgustit ning ligi 1000 alltarbijat.

32-35. Igor Pihela (54)
Näitused ja kinnisvara
Eesti Näituste peremees, kes pani näituste ja messide korraldamise käima ka Soomes, Ukrainas ja Venemaal. Kavandas Eesti Näituste minemakolimist Piritalt ning selle asemele kõrghoonete ehitamist. Esimene maja on juba valmis.

32.-35. Raivo Vare (50)
Investeeringud
Ladusa jutuga endine minister, pankur ja transiiditegelane, kes on tuntud esineja rohketel konverentsidel ning meedias. Tabelisse sattus tänu Narva elektrivõrkude müügile, mida omas kahasse Rein Kooviga. Pentsikul moel ostis too firma vahepeal elektrit mitte linna külje all asuvatest elektrijaamadest, vaid hoopis Leedust.

32.-35. Rein Koov (49)
Investeeringud
Vare äripartner firmas Sthenos Grupp, mis müüs maha osalused Narva elektrivõrgus ja Narva Elektriteenustes. aga ka kinnisvara Tartus Küütri tänaval.

14 920 000
36-37. Raivo Rand (51)

Ehitus ja kinnisvara
Rand & Tuulberg Grupi aktsionärina aastaid kinnisvaraturu laineharjal purjetanud ärimees, kelle leiame koos äripartner Aivar Tuulbergiga dividendimiljonäride tabelist peagu igal aastal. On ennustanud, et langus jätkub kinnisvaraturul kuni tuleva kevadeni. Ning manitsenud ametnikke mitte kasutama kinnisvaraarenduste torpedeerimiseks liiga kergekäeliselt väljendit "avalik huvi".

36.-37. Aivar Tuulberg (46)
Ehitus ja kinnisvara
Raivo Ranna kompanjon, kes jagas hiljuti tarku õpetussõnu kõigile hädaldavatele kinnisvaraarendajatele. Projekti asukoht ja ehituse ökonoomsus olevat kõige olulisem selles äris. Hiljuti avas koos Tuulbergiga Muugal võimsa betoonelementide tehase, millesse investeeriti 260 miljonit krooni.

14 620 000
38. Vladimir Osavaljuk (65)

Transiit
Rjazani naftatehase endine asedirektor, kes aitas omal ajal Endel Siffil ja Aadu Luukasel transiidiäri käima panna ning teenis sellelt korraliku pensioniraha.
Kuna pronksisündmused andsid transiidile surmahoobi, lahkus mees Pakterminali omanikeringist ega innustunud ka Siffi plaanist investeerida tehnoloogiasse.

14 500 000
39. JAAN TALLINN (36)

Infotehnoloogia
Skype'i-mees. Dividendid on nelja mehe ühisfirmast Ambient Sound Investments. Lisaks veel enda investeerimisfirmadest Metaplanet Holding ja Soft Spark Holding.

13 945 000
40. Allan Mänd (39)

Kinnisvara
Tagasihoidlik Ida-Virumaa kinnisvaraärimees, kellele kuulub Jõhvi suurim kaubanduskeskus Jewe. Tundvat elavat huvi kinnisvaraäri vastu piiri taga Venemaal.

12 550 000
41. Aare Parts (49)

Kinnisvara
Aktiivselt Pärnus kinnisvara arendanud ärimees. Hiljuti pakkus koos äriparterite Margus Kanguri, Tarmo Sumbergi ja Andres Rätseppaga Pärnu mudaravila 50aastase hoonestusõiguse eest 36 miljonit krooni.

12 500 000
42.-43. Arti Arakas (40) ja Richard Tomingas (39)

Kinnisvara
Arakas lahkus hiljuti vastuolude tõttu Arco Vara nõukogust ning jagas varanduse äripartneri Tomingasega. Samal ajal lahkus tema vend Viljar Arakas Arco Vara juhi kohalt.

12 400 000
44. Urmas Laanem (52)

Kaubandus
Nõukogude Eesti viimaseid komsomoli­juhte. Tõstukite, ehitusmasinate, laoseadmete ja metallriiulite müügi ja rendiga tegelev ärimees, kelle tuntuim firma on Laadur. Ühtlasi käsipalliklubi HC Kehra president.

12 370 000
45. Anti Kalle (38)

Kaubandus
Sportlandi omanik ja Nike'i maaletooja, kelle dividendid pärinevad spordikaupade firmadest Jalajälg ja Fifaa. Muuhulgas saavad Fifaast oma t-särgid kaitseväelased.

12 275 000
46. Jaanus Laugus (39)

Kinnisvara
Kinnisvarabüroo Uus Maa tegevjuht. Kummalised mehed, need Uus Maa tippjuhid - nagu värvi vahetavad kameeleonid. Ühelt poolt seisavad Uus Maa klientide huvide eest, kuid paralleelselt ajavad sama äri- ja oskusteabega kõrvalt oma kinnisvaraäri! Ja nii juba aastaid.

12 000 000
47.-48. Heino Priimägi (53)

Investeeringud
Kalevi nõukogu esimees ja aktsionär. Toiduainetööstur Oliver Kruuda truu kaasvõitleja ja parem käsi. Asutas mullu salapärase ajalehtede ja ajakirjade kirjastuse, mille omanik peidab end Šveitsi pangakonto taha.

47.-48. Priit Kasesalu (36)
Infotehnoloogia
Skype'i-mees. Dividendid on nelja mehe ühisfirmast Ambient Sound Investments. Lisaks veel enda investeerimisfirmast Green Holdings.

11 000 000
49.-51. Andrus Uudmäe (35)

Investeeringud
Kinnisvaraärimees, kellele meeldivad ka börsiaktsiad. Nii on ta ostnud näiteks Olympic Casino, Tallinki ja Tallinna Vee aktsiaid. Kuid investeerinud ka näiteks eBaysse.
Temalt on soodsa intressiga pikaajalise laenu saanud endine maapankur Kalev Raidjõe.

49.-51. Parvel Pruunsild (39)
Finantsteenused
Hetkel kodus väikest last kasvatav kodumaine pankur. Lihtsat äri - meelita kõrge intressiga raha sisse ja laena seda veel kõrgema intressiga välja - tegeva BIG Panga omanik.
BIGi laenude maht kasvas 2006. aastal 114 protsenti - arv, mis räägib iseenda eest.

49.-51. Vahur Voll (37)
Finantsteenused
BIG Panga omanik. Tema idüllilist elu Pirital Täpiku teel segab tülikas naaber, kes ei taha maha lammutada ebaseaduslikult ehitatud villat.

10 920 000
52. Heldur Meerits (49)

Investeeringud
Üks Hansapanga asutajatest, kelle dividendid pärinevad seekord kinnisvarabuumi laineharjal purjetanud Kodumajatehasest.
Mees, kellel on palju öelda selle kohta, kuidas riik Steri tehast peedistab. Kuid kes räägib siin-seal muustki: “Kitsikus on võimaluste aeg” (ÄP), “Halval juhul kaotab Merko 55 protsenti kasumist” (ÄP), “Hoiuste maksustamine on õige asi” (ÄP), “Ettevõtete mõju poliitikutele on vähenenud” (ÄP) jne.

10 700 000
53. Tõnis Sildmäe (54)

Investeeringud
Toomas Sildmäe vend. Hansapanga endine IT-juht ja kunstihuviline, kelle dividendid pärinevad Kodumajatehasest. On oma kunstieelistuste kohta öelnud, et talle meeldivad meri, taevas ja pilved, sest need on nii muutuvad ja raskesti jäädvustatavad.

10 450 000
54. Ülo Aljand (59)

Kinnisvara
Tänavu 18aastaseks saanud kinnisvarafirma Kodala omanik. Samuti tuntud Snaige külmkappide maaletoojana.

10 205 000
55. Toomas Tamm (59)

Transport
Transpordifirma Tamme Auto ning Kiviõli Keemiakombinaadi omanik. Lobistas hiljuti Riigikogus istuvatelt parteidelt välja eriloa põlevkivi kaevandamiseks, mis teeb tast tõenäoliselt tuleva aasta kohalike ja eurovalimiste suurrahastaja. Tegi 2006. aastal salapärase investeeringu Hispaaniasse Marbellasse, kus ostis 100 protsenti kinnisvara rendiga tegelevast ettevõttest.

10 050 000
56. Maidu Kaasik (36)

Õigusabi
Aavik & Partnerite vandeadvokaat, kelle isiklik investeerimisfirma on seotud selliste ärivaldkondadega nagu hotellid, pandimajad ja alkoholiäri.

10 000 000
57.-63. Urmas Sõõrumaa (46)

Turvaäri ja kinnisvara
Investeerimisfirma U.S. Invest ja Eesti Tenniseliidu president.
Lisaks väiksele ja suhtekorralduslikult painavale osalusele turvafirmas G4S arendab Sõõrumaa Rotermanni tähe all kinnisvara ning BEN Energy tähe all energiabisnist.
Eesti äri ja poliitika suurkuju on siinse suhtes viimasel ajal aga kuidagi trotslik. Küsib, kas sellist Eestit me tahtsimegi. Ning ütleb, et tahab Eestist ära, sest on väsinud siinsest väiklusest ja pidevast survest. Ärimees olevat sõimusõna, mille alla mahuvad ka kupeldajad. Valgevene olevat palju toredam riik.

57.-63. Marek Antoniak (40)
Kinnisvara
Kinnisvarafirma Artig KV omanik. Suurelt ette võtnud, kuid ka valusalt näppe kõrvetanud ärimees, kelle lubasid rahasüstiga pankrotist päästa kinnisvarafirma Satnam Europe, hansapankur Andres Saame ning poliitik Indrek Raudne.

57.-63. Ukko Pekka Järvinen (25)
Kinnisvara
Noor Andorras resideeruv soomlane. Investeerinud muuhulgas Otepää golfikeskusesse ja Lätis asuvasse Babitese spordikeskusesse.

57.-63. Maldar Mäesalu (48)
Ärikonsultatsioon
Säästumarketite keti üks asutajatest, juhtinud Bauhofi ehituspoodide ketti. Isiklikud investeeringud siia-sinna läbi firma Terranet.

57.-63. Andrei Žukov (45)
Investeeringud
Omab firmat Leonarda Invest, millele kuulub suurosalus Tallinna Äripangas. Leonarda Invest tegeles Rapla piimakombinaadile seadmete üürimisega ning kinnisvaraäriga. Finantsinspektsioon keelas 2006. aastal Žukovil Äripanga juhtimises osalemise, viidates panga tegevuse läbipaistmatusele.

57.-63. Talis Toompere (36)
Kinnisvara
Firma SMS Laen üks omanikest ja Tootal Kinnisvara omanik. (Loe ka lugu temast.)

57.-63. Rikard Mikael Relander (39)
Mööblitööstus
Tema firma Bellus Furnitur valmistab pehmet mööblit. Kuid mitte niivõrd Eesti turule, vaid 90 protsendi ulatuses Soome ja Rootsi. Vabal ajal ei ütle ära pokkeriturniiridel osalemisest.

9 900 000
64. Mikko Tapio Kuosmanen (48)

Jalatsiäri
Kingad-saapad lähevad ikka kaubaks ja see paneb kaupluseketi ABC King omaniku rõõmustama.

9 790 000
65. Leho Siimsen (49)

Autokaubandus
Järjekordne tuleval aastal ümmargust juubelit tähistav miljonär.
Eestlased armastavad küll Toyotasid ja Volkswageneid, kuid ei ole hüljanud Nissanit, mille müük kasvas Siimseni firmal Fakto 2006. aastal 35 protsenti. Ja ehkki Fiate müüdi 65 protsenti vähem, oli aasta autokaupmehele edukas.

9 775 000
66. Liivi Luman (47)

Investeeringud
Eesti Ehituse suuromaniku Toomas Lumani ääretult tagasihoidlik abikaasa on kaasosanik perefirmas Luman & Pojad.

9 590 000
67. Are Altraja (37)

Kaubandus
Anti Kalle ustav äripartner firmades Sportland, Fifaa ja Jalajälg. Koos figureerivad ka hiljuti Viru keskuses avatud spordiklubi My Fitness omanikeringis. Ajas hiljuti Sportlandi maksuvõla jaheneva majanduse ja viletsa ilma kraesse.

9 180 000
68.-69. Aleksander Petrenko (44) ja Andrei Zaitsev (37)

Kaubandus
Tööstuses, kaubanduses ja laevanduses kasutatavate masinate hulgimüügi ning kaubamärkide NTN ja Conitech esindamisega tegeleva firma Kavial omanik. Annab teada, et laagrite müük on stabiilne ja kindel tuluallikas.

9 000 000
70.-73. Viktor Levada (49)

Metallitööstus
Eesti majanduspoliitikas ja Rootsi pankades pettunud Levadia Groupi president, kes mõtiskleb oma metalliäri Venemaale kolimise üle, sest siinne seis on niivõrd halvenenud, et tänavu enam "šokolaadis ei suple". Tunneb heameelt metalli hinnatõusu ja Venemaa turu lõputu nõudluse üle.
Maksis Olümpia hotelli vastaskrundi eest üle mõistuse hinna ja nüüd istub selle otsas, hädaldades, et keegi ei taha seda osta.

70.-73. Toomas Määrits (42) ja Tõnu Samm
Kaubandus
Tirsi kaupluseketi müügiga rikkaks saanud ärimees, kellele kuuluvad Kaarsilla nime kandvad firmad.
Elu veereb kui hernes ja raha tiksub firma Kaarsilla Kinnisvara kassasse, mis tegeleb äripindade rendiga muuhulgas Selveri kauplustele. Firmale kuulub kokku ligi 20 000 ruutmeetrit kaubanduspinda Tartus, Tallinnas ja Pärnus.

70.-73. Sergei Zahharov (49)
Laevandus
Kunagine laevakapten on nüüd Giltvar Balticu omanik, veab mineraalväetisi Venemaalt Euroopasse.

8 905 000
74. Heiki Einpaul (46)

Puiduäri
Varustab seadmetega nii Eesti kui ka Vene saeveskeid. Puiduärist vabal ajal meeldib mehele suundorienteerumine ja Tartu maratonil platseerub esisadadesse.

8 730 000
75. Galina Lipinskaja (56)

Juriidiline nõustamine
Kunagine kohtunik kasutab oma juuraharidust AS Janlikos juriidilist nõustamist pakkudes. Tema mees Anatoli Lipinski teenindab Muuga sadamas laevu ja raudteevaguneid.

8 640 000
76. Agu Möldre (66)

Ehitusmaterjalitööstus
On raudbetooni peal Eesti ühes suurimas betoonifirmas (Lasbet) töötanud ligi viiskümmend aastat.
Seitsmeteistkümnese poisinolgina alustanud lukksepaõpilasest, kes töö kõrvalt lõpetas õhtukooli ja hiljem Tartu raudbetoonitoodete tehase stipendiaadina TPI, on tänaseks saanud suure firma juht ja üks omanikest. Nõukogude ajal toodeti tema käe all detaile paljude suurobjektide jaoks: Olümpia hotell, Pirita purjespordikeskus, lennujaam, Linnahall.

8 525 000
77.-80. Jüri Raidla (49), Sven Papp (44), Raino Paron (41), Toomas Vaher (32),

Õigusabi
Omanikud Eesti juhtivas advokaadibüroos, mis pärast üleilmastumisega kaasnenud liitumisi kannab hetkel nime Raidla Lejins & Norcous. Hoiavad madalat profiili ja esinevad ajakirjanduses vaid tungiva vajaduse korral. Siiski rääkis Sven Papp paar aastat tagasi ajakirjanikele, et enamik tema rahast kulub "kodu loomise ja pere peale ära". Praegu elab Papp oma vastses Kakumäe palees, kuhu rajas metsa veerde oma isikliku panga - paelahmakatest.

8 500 000
81. Ragner Matsalu (47)

Puhkemajandus
Firmad Caveron ja Pajker ütlevad palju Audru kandi inimestele. Tegeleb koos Vahur Tamme ja Pärnumaal elava Soome perekonna Perämäkidega Audrus golfi, puhkemajanduse ja mõisapidamisega. Rebasekasvatus lõpetati möödunud aastal ära, minema toimetati ka rebaste ja Audru rahva silmarõõm, hüljes. Rebasepuuride asemele kerkivad 44 hektarile elumajad ja büroohooned.

8 470 000
82. Tõnu Radik (45)

Kinnisvara
Firmade UBS Repro ja Van Dahl Investments omanik. Arendab Saaremaal Kuressaares turismi. Kavatseb rajada Kuressaarde uue linnaosa oma paadisadama, kortermajade ja vaba aja keskusega, kus oleks sisegolfirada, privaatkino ja sukeldumiskeskus.

8 090 000
83. Andres Valgerist (58)

Kinnisvara
Kunagine Tartu EPT mees rajas Tartusse esimese aianduspoe, mis praeguseks on suletud, kuna "oma aed ja kodu sai valmis, sõprade aiad kah" ja keskendus kinnisvaraärile. Praegu on Eesti Energia teeninduse jaevaldkonna juht. Mängib golfi ja tennist, on Tartu Rotary Toome klubi liige.

8 070 000
84. Hugo Osula (50)

Transport
See mees on bussifirmade Sebe ja MootorReisid mootor.

8 065 000
85. Aleg Kirs

Kinnisvara ja kaubandus
Kinnisvaraga tegelev Astri Keskus sai alguse 90. aastate algul Veeriku Grillist (praegu Astri Grill), millele omakorda tekkis kapital autode vahendamisest Venemaale. Lõunakeskuse ja Kivilinna kaubakeskuse arendaja, samuti arendab sadadel hektaritel Tartus Ülenurme tööstusparki. Talle kuulub Mäksa mõis. Harrastab mootorsaanisporti.

8 050 000
86. Mart-Järvo Hirtentreu (43)

Masinatööstus
Tema elektrimootoreid tootev firma Konesko on Põlvamaa ja Koeru suurimaid tööandjaid.

8 000 000
87.-93. Toivo Annus (35)

Infotehnoloogia
Skype'i loojana tuntust ja jõukust kogunud mees on viimasel ajal panustanud ka vanasse majandusse, nagu San Francisco veinitööstus Crushpad Winery. Armastab mängida squash'i.

87.-93. Peeter Puusepp (43)
Kinnisvara
Ehitusfirma TTP juhatajana toodab Pirital kodusid - alustades väga rikastest ja lõpetades kõrgema keskklassiga.
Armastab mängida squash'i. Nostalgiast oma firma kunagise asukoha vastu peab siiani ka Kalma sauna.

87.-93. Mai Kaarepere (39)
Investeeringud
Krenno on Rein Kaarepere aegadest jäänud firma, mille kaudu hakkas kadunud kommertspankuri lesk varasid haldama.

87.-93. Vahur Tamm, Paavo ja Heliina Perämäki
Kinnisvara
Ragner Matsalu äripartnerid.
On Audru rebasekasvatuse vahetanud kinnisvaraarenduse ja golfi vastu.

87.-93. Matti Karumaa (55)
Ehitus
Pärnust Nõmme mändide alla kolinud mees on osanik firmas Estconde-E, millest on jäänud Venemaale maha hulga Lukoilile ehitet hooneid.

7 935 000
94. Taivo Ruus (37)

Õigusabi
Advokaadibüroo Ruus, Koch ja Vabamets looja. Mõned aastad tagasi töötas kogemuste omandamiseks Tallinna linnavalitsuse juristina.

7 865 000
95. Oleg Ossinovski (40)

Investeeringud
40 miljardi kroonise aastakäibega Vene transpordigigandi Severstaltrans Eesti sidusfirma Spacecom juhatuse liige. Mõisteti hiljuti riigikohtus süüdi Eesti Raudteega kartellikokkuleppe sõlmimise katses. Tema naine Irina tõusis Vene Draamateatri direktoriks, kuid kõrbes ruttu.

7 700 000
96. Jaak Annus (59)

Audiitorlus
Andres Bergmannile kuulunud legendaarse ERA Panga pankrotihaldur.

7 700 000
97. Aap Mumme (64)

Puhastusteenused
Tallinna Keskkonnaameti pikaajaline juht sai 2000. aastal abilinnapea Priit Vilbalt sule sappa seoses usalduse kaotamisega. Kes enam mäletab, kes see Vilba oli?
Aga Mummel läheb paremini kui eales varem. Pärast riigitöölt lahkumist sai temast Euroopa suurima jäätmekäitlusfirma SKP palgaline ja partner. Firma kroonijuveeliks võib nimetada Jõelähtme prügilat, neile kuulub sellest 65 protsenti. Kokku on ettevõttel osalusi tosinas kohalikus jäätmekäitlusfirmas Kuressaarest Tartuni. Näide sellest, et teatud tingimustel tasub looduse kaitsmine ära.
Tulus äri oli ka tööandja eluruumide nimekirjast välja arvatud vanalinna korterite erastamine, mis tõi mitmekordset kasumit ja millest Mumme erinevalt paljudest teistest puhtalt välja tuli.

7 580 000
98. Toomas Luhaäär (49)

Õigusabi
Advokaadibüroo Lepik ja Luhaäär looja.

7 500 000
99. Priit Pirn (31)

Kütte- ja ventilatsioonisüsteemide
maaletoomine
Tarnib Saksa kütteseadmeid Eestisse. Põhiline äri käib Põhja-Eestis, seetõttu otsustas kesklao Võrust pealinna kolida.

7 500 000
100. Martti Lemendik (32)

Pakenditööstus
Tootis kunagi metallist mänguasju, kuid see ei tasunud enam ära. Nüüd toodab metalltaarat (näiteks aerosoolpudeleid), kuid loodetud rentaablus jäi 2006. aastal saavutamata.