Martin Pärn, kes on disaininud Thulema toodangut:

Meie koostöö Thulemaga on andnud häid tulemusi, olen neile disaininud mitmeid mööblikomplekte. Eelistan disainida seeriatoodangut. See tähendab küll kuudepikkust eeltööd, enne kui toode valmib. Kuid siis on ka kõrvaldatud kõikvõimalikud puudused, on viidud täiuse lähedale kvaliteet, töökindlus, materjalid ja pindade viimistlus, rääkimata toote enese funktsionaalsusest ning esteetikast. Sellist taset ei saa iial saavutada üksikut mööblieset projekteerides, enamik neist probleemidest jääb sel juhul lihtsalt lahendamata. Seetõttu ongi meie interjöörid seni enamasti lihtsajoonelised, mida võimendab suure osa tellijate minimalistlik suunatus.
Praegu valmistame firmaga Kop-kop ette siseuste tootmist. Ideeks on luua tõhusa konstruktsiooniga puidust siseuksed, millele annavad efekti detailid – ühed mudelid paksust orgaanilisest klaasist ukselehte integreeritud ribadega, teised uksetahvlisse süvistatud soontega. 

Aquatori alustala, disainer Sven Sõrmus:

Hea disaini loomisel ei saa alahinnata inspiratsiooni. Näiteks minule on väga tähtis tunnetada vana ja ajas vastu pidavat. Ammendamatuks inspiratsiooniallikaks on mulle Saaremaa-kodu, vanadest taludest võib lõputult leida suurepärase disainiga igivanu tarbeesemeid.
Viljakaks on osutunud see, kui olen oma töös lähtunud mõnest detailist, mida pean tunnetuslikult oluliseks. Näiteks vanni Pablo serv tuleneb oma nõgususes aidaukse lävepaku siledaks kulunud vormist, Vincenti laineline põhi liivasest merepõhjast, Monte Carlo ovaal on saanud inspiratsiooni laguunist, Leonardo aga meenutab (eriti pooleldi põrandasse uputatuna) kaussi, mis saunapingil enda kõrvale võetakse.
Teiseks: töö juures laua ümber tekib meie väikeses kollektiivis selline sünergia, et pärast ei tea enam keegi, kelle peas sündis idee või kes selle vitaalseks modifitseeris.

Disainiaasta läks, Disainikeskus tuli

Disainiaasta lõpetamisel 6. ­novembril EKAs allkirjastati heade kavatsuste protokoll Eesti Disainikeskuse loomiseks. Dokumendile kirjutasid alla EKA rektor Signe Kivi, TTÜ rektor Peep Sürje, EDL esimees Ilona Gurjanova ja MTÜ Sina, Mina ja Keegi juhatuse liige Martin Pärn.

Lisaks on keskuse partneriteks Kultuuri- ning Majandus- ja Kommunikatsiooni­ministeerium.
Disainikeskuse missioon on disainiteadlikkuse, -hariduse ja selle kasutamise edendamine, et tagada Eesti majanduse jätkusuutlikkus ja kasvatada rahvusvahelist konkurentsivõimet. Seda ühiskonna heaolu ning parema elukeskkonna nimel.

Ühtlasi lõpetab EKA Disaini Innovatsiooni­keskus endisel kujul oma töö. Uus Disainikeskus jätkab Disainiaastal hoo sisse saanud ettevõtmisi ning uute projektide elluviimist, sh eesti disaini tutvustamist väljaspool Eestit.