Enn Pant (38)

Laevandus

58,3 miljonit

Endel Siff (46)

Transiit

57,9 miljonit

Aadu Luukas (64)

Transiit

56,6 miljonit

Anatoli Kanajev (56)

Transiit

37,8 miljonit

Vladimir Osavoljuk (62)

Transiit

37,8 miljonit

Aleksandr Denisoff (59)

Transiit

36,9 miljonit

Igor Lepetuhhin (59)

Transiit

30 miljonit

Kalev Järvelill (38)

Laevandus

20 miljonit

Hannes Tamjärv (43)

Investeeringud

20,6 miljonit

Heldur (45) ja Aive (42) Meerits

Investeeringud

Audentes Fortuna Juvat ehk julgeid abistab saatus. Heldur Meerits on Audentese erakooli üks omanikke. Ta on rajanud Hansapanga ja toonud Eestimaale mõiste laenukomitee, mis tollal oli imeasi. Aidanud teha hoiukassadest Hoiupanga. Töötas Eesti Panga asepresidendina. Mängis kõvasti börsil. Osales oma perefirma Amalfi ja ilmselt ka offshore-kompanii Edgefield Holdings kaudu, sest tolle aadress langes kokku perefirma omaga. Ülikoolis pidas talle loenguid kadunud Rein Kaarepere, kelle sõnul oli Meerits "terane ja tark rahandusüliõpilane. Ta on palju sügavam mõtleja, kui tema väline rahulik olek aimata lubab." Vagamehe tüüpi äritegelane.

20 miljonit

Toomas Sildmäe (45)

Investeeringud

Eesti esimene hotellikuningas ja Hansapanga asutajaliige.

Vene aja lõpus ajasid Hannes Tamjärv ja tema sõbrad äri Finesti tiiva all (nende firma oli Finesti filiaal) ning juriidiliselt kuulus isegi Eesti Ekspress Sildmäe valitsemisalasse. Vastutasuks võeti Sildmäe hiljem Hansapanga asutajate hulka.

Sealt pärineb ka suur osa tema varast. Dividende sai ta firmast Sencel, millele kuulus märkimisväärne hulk Hansapanga aktsiaid.

Isamaa esimese valitsuses ajal töötas Sildmäe mõnda aega majandusministrina. Eesti riigi osalus Finest Hotel Grupis koondus sel ajal elegantselt Sildmäe kontrolli alla.

18,8 miljonit*

Igor Pihela (50)

Kinnisvara

Eesti Näituste juhataja ja Pirita tee näitustekompleksi omanik. Tema tiiva all toimuvad populaarsed messid “Eesti ehitab”, “Motorex”, “Puit ja mööbel”, “Ilu sõnum”. Ühtlasi rendib USA saatkonnale saadiku residentsi. On Oleg Ljadovi poolvend. Pihela tütar mängib Eesti naiste jalgpallikoondises.

18,6 miljonit

Toomas Annus (43)

Ehitus ja kinnivara

Küsimus: Miks sõitis Annus kaasa Tallinki Peterburi liini avareisi?

Õige vastus: Annus ehitab Enn Pandi tellimusel Eesti suuruselt teist hotelli.

Küsimus: Miks ei saa Vaeste-Viimsi rahvas öösel magada?

Õige vastus: Annus ehitab 24 tundi jutti Muuga sadamasse uut söeterminaali.

Küsimus: Kuhu tuleb Eesti kõige suurem alasti naise kuju?

Õige vastus: Viru keskusesse, mille ehitas jälle Annus.

Toomas Annusest on saanud Tallinna linna tegelik peremees. Ta oskab vajutada õigetele nuppudele ja tulusad tellimused Merko kontsernile saada.

Ja kui mingi allkiri on jäänud õigel ajal võtmata, siis vormistab Annus juba valminud kortermaja paberite peal hoopis hotelliks ja kõik on korras. Äripäev ennustab juba tükk aega, et Annusest võib saada Eesti esimene miljardär.

17 miljonit

Tõnis Palts (51)

Investeeringud

Need on need miljonid, mille vastu maksuamet pärast Aivar Sõerdi vallandamist huvi kaotas. Palts ise on hetkel "endiste" kirjas. Endine suurärimees, endine linnapea, endine rahandusminister. See tähendab poliitilist varupinki, kuid miski ei takista teda tahtmise korral uuesti tähtsaid poliitkohti saamast. Seda enam, et algne "hea küsimus, järgmine palun" stiil on unustatud. Hea tahtmise korral võib Palts muuta arusaama, et ärimehest ei saa poliitikut, ning vahepeal teostada end Tallinna Sadama nõukogus.

12,6 miljonit

Tõnu Toomik (43)

Ehitus ja kinnisvara, Merko Grupi aktsionär

10,1 miljonit

Jüri Raidla (46)

Õigusabi

Eesti kõige suurema ja tulusama advokaadibüroo Raidla ja Partnerid asutaja. Oskab panna andekad noored suhteliselt madala palga eest nagu oravad rattas jooksma. 12tunnised tööpäevad on tavalised, kuid mitte piisavad. Imelise väega suudab meelitada enda juurde tõeliselt suured kliendid. Oli aastaid Hansapanga nõukogu liige.

10,1 miljonit

Sven Papp (41)

Õigusabi

Raidla ja Partnerid osanik. Stažeeris 1990. aastal Ameerika advokaadibüroos ja sattus seetõttu Ekspressi esikaanele pealkirja all “Eestlasest yuppie New Yorgis”.

“Yuppied kannavad väga häid ja kalleid riideid,” pajatas Papp. “Minu päev kestab enamasti hommikul üheksast õhtul kaheksani, vahel kümneni – töö tuleb lihtsalt ära teha. Kui jätad mõne ülesande täitmata, oled varsti mängust väljas.” See oli pintsaklipslasliku elulaadi esimene tutvustus Eestis.

10,1 miljonit

Raino Paron (38)

Õigusabi

Raidla ja Partnerid osanik. Telliskivipaksune raamat "Chambers Global. Maailma juhtivad advokaadid 2003-2004” tunnustab tema oskusi äri- ja kinnisvaraküsimustes ning toob näitena osalemise Tallinna Vee töö ümberkorraldammisel. Õppis nagu Sven Pappki Ameerikas, on töötanud Rahvusvahelises Valuutafondis.

10 miljonit*

Peep Vain (36)

Koolitus

9,1 miljonit*

Mihhail Maslennikov (59)

Toiduainetööstus

Kalakonservivabriku Maseko suuromanik. Annab tööd rohkem kui 1300 inimesele. Müüs Ukrainasse paarisaja miljoni krooni (!) eest kalakonserve. Kirjutab firma aastaaruandes, et “endise N. Liidu turgudel seoses elanikkonna põhimassi majandusliku olukorra halvenemisega langeb ostuvõime iga aastaga.” Seda arvestades on tema dividendid tõeline saavutus!

8,5 miljonit

Viktor Mõisja (53)

Ehitus ja kinnisvara, Merko Grupi aktsionär.

8,3 miljonit

Illimar Toom (49)

Tekstiilitööstus

7,5 miljonit

Mai Kaarepere (36)

Investeeringud

7,2 miljonit

Ott Kikkas (41)

Ehitus ja kinnivara, Merko Grupi aktsionär.

6,9 miljonit

Jüri Käo (38)

Toiduainetetööstus ja kaubandus

Jüri Käo juhib avalikkusele vähetuntud firmat NG Investeeringud. Kompanjonid kutsuvad ettevõtet isekeskis ministeeriumiks. Nad valitsevad Eesti suurimat viinavabrikut (Liviko), Eesti suurimat kaubandusketti (Tallinna Kaubamaja ja Selverid) ja Eesti suurimat raudteefirmat (Eesti Raudtee).

Sarjas "Kuidas nad rikkaks said" teatas Ekspress, et Eesti riik jättis sätestamata, kuidas käib rahvaettevõtte likvideerimine. Jüri Käo ja tema sõbrad kasutasid segaduse ära ning teenisid Norma ülevõtmisega kümneid miljoneid kroone.

Käo lõpetas Leningradi transpordiinseneride instituudi. Töökoha sai Normasse, mis segastel üleminekuaegadel võttis harvaesinenud omandivormi – muutus rahvaettevõtteks. Töölised valisid Käo peadirektoriks.

Ja kui toimus firma erastamine, julgesid Käo, Kunila, Järving ja Vanaselja laenu võtta ning enamuse Normast enda nimele osta. Hiljem müüsid nad tehase rootslastele, vaba raha paigutasid aga uutesse projektidesse.

Järving kureerib pundis kaubandust. Kunila Livikot, Vanaselja raudteed. Käo tegeleb jõudumööda kõigega ning on pundi peamine lobimees.

6,9 miljonit

Indrek Vanaselja (45)

Toiduainetetööstus ja kaubandus

6,9 miljonit

Enn Kunila (54)

Toiduainetetööstus ja kaubandus

6,9 miljonit

Andres Järving (43)

Toiduainetetööstus ja kaubandus

6,3 miljonit

Ülo Metsaots (49)

Ehitus ja kinnisvara, Merko Grupi aktsionär.

6,2 miljonit

Tiina Mõis (47)

Investeeringud

6 miljonit

Leho Siimsen (45)

Autokaubandus

Fakto kontserni ainuomanik, kaupleb Nissani, Fiati, Alfa Romeo ja Lanciaga. Uueks äriideeks on väikelennukite rentimine.

6 miljonit

Andres Haamer (61)

Kontoritehnikaäri

KTK Overall suuromanik. Kontoritehnika ja IT-äri, kaubamärkideks Canon ja Hewlett-Packard.

6 miljonit

Marcel Vichmann (39)

Investeeringud

Kunagine Hoiupanga jurist. Sai kuulsaks nn Daiwa afääriga. Jüri Mõis nimetas teda suliks, kellega Meelis Lao võiks asju klaarida. Pankurid proovisid talle külge kleepida ka maffiapärast hüüdnime Marcelino, kuid pangaga kohut käies võitis Vichmann ühe lahingu teise järel.

Vichmanni rahamasin on tollestsamast Daiwa afäärist tuntud Hoiupanga Töötajate Aktsiaselts (HTAS), mille suurim rahastaja oli omal ajal Olari Taal. Kui asi hapuks läks, kinkis Taal oma osaluse Vichmannile. Nagu ka teised osanikud.

Enamuse HTASi varast moodustavad Hansapanga aktsiad. Aastaaruandes kirjutas Vichmann: "Ettevõtte majandustegevust iseloomustas kohtuvaidlustes Hansapangaga lahenduste ja kompromisside otsimine ning väikesemahuline laenutegevus".

HTAS maksis mullu Vichmannile viis miljonit krooni dividende puhtalt kätte. Tagavarasse jäi veel 111 miljoni krooni eest jaotatamiskõlblikku kasumit.

Lisaks on Vichmann kuulsust kogunud ka Edelaraudtee ja EVR Ekspressi omaniku ning kinnisvaraarendajana.

5,7 miljonit

Vjatšeslav Leedo (51)

Laevandus ja kinnisvara

Saaremaa Laevakompanii omanik, hüüdnimi “Slavik”. Käitub ja elab nagu Vene provintsimõisnikud Turgenevi teoses. Lasi oma Kuressaare koju ehitada ilmselt Eesti suurima akvaariumi, mis moodustab ühtlasi osa maja keldriseinast. Külastajatele jätab selle nägemine kustumatu mulje. Legendide kohaselt ujuvad klaasi taga kodumaised kalad, haug ajab särgi taga ja paneb neid nahka.

Oma laevaäri on Leedo rajanud parajasti võimul olevatele poliitikutele pugemisele. 2001 presidendivalimiste eel toetas Isamaaliitu ja Peeter Tulvistet. 2003 riigikogu valimiste ajal tegi Keskerakonnale ridamisi 60 000 krooniseid rahasüste. Majandusministriks sai aga hoopis Meelis Atonen Reformierakonnast. Nüüd ähvardab Leedot Saaremaa praamiliiklusest ilmajäämine.

5,6 miljonit*

Tarmo Villemi (44)

Metalliäri
Saku Metalli omanik. See firma pole seotud Sakuga, vaid hoopis Saku tänavaga Tallinnas. Igaüks võib vaadata aukartusega firma uut tootmishoonet – tohutut kuupi Tallinn-Tartu maantee ääres Karjakülas.

5,2 miljonit

Toomas Luman (44)

Ehitus

Eesti Ehituse nõukogu esimees ja Kaubandus-Tööstuskoja president Luman on aastaid olnud tugevamaid ettevõtjate hääle kuuldavaks tegijaid ühiskonnas. See hääl on selgelt ja ausalt parempoolne (viimastel riigikogu valimistel toetas mees oma rahaga Reformi ja Isamaaliitu) ning euromeelne (Luman oli välisministeeriumi liitumiskõneluste konsultatiivnõukogu esimees.)

Üht Kesknädala kirjasaatjat pahandas aga Lumani hüüatus teleekraanilt: “Öelge mulle, kust algab teine Eesti?! Mina seda ei tea…”

5 miljonit*

Indrek Sepp (32)

Turvaäri

5 miljonit

Olari Taal (50)

Investeeringud

Investeerimisfirma Eggera ainuomanik. Olari Taal oli mingil hetkel Eesti rikkamaid inimesi, kelle avalik kuulsus põhines Hoiupanga ülesehitamisel. Siis tuli Daiwa-skandaal ning järgi ei jäänud palju ei suurest jõukusest ega mainest. Ometi hakkas ta "meeltesegadusest" Siimanni valitsuse siseministriks ja nüüd on riigikogu nn kapo-komisjoni juht. Res Publicas on Taal kõva taustajõud. Hallis pulloveris Taal sahistab Toompea koridorides edasi, kuid poisid on viimasel ajal ülekäte läinud - tahavad suitsetamist ära keelata!

4,9 miljonit

Aare Tark (45)

Õigusabi

Advokaadibüroo Tark & Co asutaja, juht ja suuromanik. Tuntud mitte ainult oma õigusteadmiste, vaid ka ärivaistu poolest. Seda kinnitab järgmine nimekiri: Eesti Telekomi nõukogu esimees, Norma nõukogu liige, Sampo Panga nõukogu liige, Saku Metalli nõukogu liige, Flora Vara nõukogu liige.

4,9 miljonit

Neinar Seli (44)

Investeeringud

Investeerimisfirma Rondam omanik. Omab Tartus reaalset võimu ja ei varja, et tema kuningriik on Lõuna- Eestis. Mõne aasta eest kogunes kohalike valimiste järel Neinar Seli vaenlaste klubi, kelle ainus eesmärk oli, et Seli Tartu linnapeaks ei saaks. Seli vastastel on tavaliselt palju pahandusi. Kuni pokriminekuni välja.

4,8 miljonit*

Ando Aron (40)

Tööriistaäri

Eesti suurima tööriistaketi Stokker omanik. Ajab äri ka Lätis ja Leedus.

4,5 miljonit

Mati Kitt (36)

Ehitusmaterjalitööstus

Katusevabrikant. Omab poolt AS Toodest, mis valmistab ja paneb paika teraskatuseid ja vihmaveesüsteeme. Firma peakontor asub Sauel.

4,5 miljonit

Aivo Rosenberg (36)

Ehitusmaterjalitööstus, AS Toode aktsionär.

3,9 miljonit

Egon Mats (50)

Ehitus, Eesti Ehituse osanik

3,8 miljonit

Asko Pohla (39)

Õigusabi

Advokaadibüroo Pohla & Hallmägi ainuosanik. Viimase aja tuntuim klient on erastamisagentuuri endine juht Jaak Liivik, kes peab minema vangi.

3,4 miljonit

Toomas Vaher (29)

Õiguabi

Omab 10 protsenti advokaadibüroost Raidla ja Partnerid. Kindel number neli oma büroos.

3,4 miljonit

Aare Kööp (50)

Fotoäri

3,3 miljonit

Tõnis Mäerand (50)

Investeeringud

Eesti suurima metsatööstuse Sylvesteri tuumiku liige. Puidutööstuse Forestex endine omanik. Õppis EPAs samal kursusel koos teiste Sylvesteri tulevaste juhtidega. Börsilt Eesti Telekom, Norma, Merko.

3,1 miljonit

Heino Raivet (53)

Kontoritehnikaäri, KTK Overall aktsionär.

3 miljonit

Raul Kasesalu (33)

Infotelefoniäri

Endine politseinik, kes ilmus 1990ndate algul Hans H. Luige juurde ideega tasulise infotelefoni loomisest. Nii sündis Ekspress Hotline, mis koostab telefoniraamatuid ja peab infotelefone 1185, 1184 ja 1182.

3 miljonit

Hans H. Luik (43)

Infotelefoniäri

Ekspress Grupi omanik, kellele kuulub suur osa kodumaisest ajakirjandusest: Eesti Ekspress (100%), SL Õhtuleht (50%), Eesti Päevaleht (50%) ja ajakirjadest Anne, Eesti Naine, Stiil, Stiina, Kroonikast jne ning Ekspress Hotline (50%). Ülaltoodud dividendid on pärit Ekspress Hotlinest.

3 miljonit

Eve Sauemägi (49)

Hulgikaubandus

AS Kodupaber ainuaktsionär on suurimaid tööstuskaupade tarnijaid Eesti kaubanduses. Pea igas supermarketis võib leida majapidamispaberit Lotus, WC poti puhastusvahendit Toilet Duck, putukatõrjevahendit Raid ja sääsetõrjevahendit Off, RFSU kondoome ja o.b tampoone.

3 miljonit

Tõnu Laak (54)

Investeeringud

Omab investeerimisfirmat Fablio. Nagu oli tugev EKP Tartu Linnakomitee juhtimises (tema valitsemisaega jääb ka miilitsa ja koertega laialiaetud Tartu rahu aastapäevaüritus), on Laak tugev ka äriajamises. Samuti nagu mitmed teised, vagamehe tüüpi  ärimees.

3 miljonit*

Tiit Kuuli (42)

Ehitus

Ehitusfirma FKSM aktsionär. Börsilt Eesti Telekom.

2,9 miljonit

Armin Karu (38)

Kasiinondus

Omab 5 protsenti Olympic Casino Groupist ja 60 protsenti tolle emafirmast Mecom Grupp

2,9 miljonit

Tõnis Haamer (34)

Kontoritehnikaäri

KTK Overall aktsionär.

2,9 miljonit

Vladimir Dezinov (42)

Transiit

AVR Transi aktsionär. Naftasaaduste ekspedeerija ja raudteeveo korraldaja Eestis, Venemaal, Kasahstanis. Rendib ka raudteevaguneid.

2,9 miljonit*

Tõnu Kirs (52)

Puidutööstus

Metsamüügifirma Nor-Est Wood aktsionär.

2,8 miljonit

Tiit (57), Evelin (28) ja Ronald Vähi (21)

Muldmetalliäri

Kolmekordne ekspeaminister. Omab koos lastega suurosalust Valga Group kontsernis. Osalus Silmetis, Sillamäe soojuselektrijaamas, Sillamäe sadamas, Pühajärve puhkekodus. Viimastel aastatel on saanud dollari kursi langusega kõvasti vastu pükse. Rahvusvahelises muldmetalliäris käib nii toorme ost kui toodangu müük ainult dollarites. Seetõttu kukkus Silmeti kasum ühe aastaga 50 korda!

2,8 miljonit

Mikko Kuosmanen (43)

Kingaäri

Soomlane. ABC Kinga suuromanik. 11 kauplust, neist seitse Tallinnas.

2,7 miljonit*

Toomas Luhaäär (46)

Õiguabi ja kinnisvara

Advokaadibüroo Lepik ja Luhaäär aktsionär. Osaleb kinnisvarafirmas TSM.

2,7 miljonit

Tiit Aava (41)

Ehitus

2,5 miljonit

Indrek Orro (33)

Kaubandus

AS Alas-Kuuli aktsionär. Firma müüb ja hooldab tööstusseadmeid. Klientide hulgas on suur lihakombinaat, puidutööstus, kommivabrik jne.

2,5 miljonit

Sergei Zahharov (51)

Transiit

Euro-Baltic Shipping Services omanik. Laevade agenteerimine, veoste ekspedeerimine, laevade töö korraldaine.

2,5 miljonit

Aleksei Karuzski (33)

Transiit

Euro-Baltic Shipping Services omanik.

2,5 miljonit*

Kaijo Kuusing (35)

Spordikaubandus

2,5 miljonit*

Taivo Luik (34)

Spordikaubandus

2,5 miljonit*

Aivar Pilv (43)

Õigusabi

Omanimelise advokaadibüroo Aivar Pilv omanik. Advokatuuri uus esimees. Esindas aastaid kohtus maksuametit.

2,5 miljonit

Urmas Sooaluste (44)

Sanitaartehnikaäri

Aktsionär FEBis, mis kaupleb sanitaartehnikaga üle Eesti. Firma töötajaid kutsutakse hellitlevalt “febikateks”. Tuntumad kaubamärgid on Oras, Gustavsberg, Damixa, Grohe.

2,4 miljonit

Vladimir Vinogradov (37)

Transiit

AVR Transi aktsionär.

2,3 miljonit*

Movsum Mehtijev (42)

Hulgikaubandus

Hulgimüügifirma Haljas tegevjuht ja ainuomanik. Toob maale ehtsat kaaviari, 30 grammi beluuga marja maksab 522 krooni. Müüb suures koguses odavat Vene, Ukraina ja Ida-Euroopa kaupa. Mõned aastad tagasi üritas ebaõnnestunult rajada Kakumäe poolsaarele Merirahu elurajooni, millest pidi saama rikaste eralinn.

2,3 miljonit

Andres Saame (44)

Investeeringud

Hansapanga asutaja. Omab investeerimisfirmat Cross Holdings ja 24 protsenti Kodumajagrupist. Eesti esimese suletud elurajooni Tiskre rajaja. Praegu nõuab kohtus Tiskres avatud lasteaia sulgemist. Saame kaebuse kohaselt ohustab lasteaed tema turvalisust ja viib alla kinnisvara väärtuse.

2,3 miljonit

Vladimir Lebedintsev (52)

Kasiinondus

Videomat Casino Groupi aktsionär.

2,3 miljonit

Toivo Jalakas (44)

Sanitaartehnikaäri

FEBi aktsionär.

2,2 miljonit

Aleksandrs Buziašvili (44)

Kasiinondus

Videomat Casino Groupi aktsionär.

2,2 miljonit

Urmas Sepp (48)

Autokaubandus

ELKE Grupi aktsionär. Omab osalust Japautos, müüb Seati ja Suzukit. Ajab autoäri ka Lätis ja Leedus.

2,2 miljonit

Peeter Kangur (58)

Autokaubandus

ELKE Grupi aktsionär.

2,2 miljonit

Riho Sepp (45)

Autokaubandus

ELKE Grupi aktsionär.

2,2 miljonit*

Dmitri Saveljev (41)

Kinnisvara

ERI Kinnisvara aktsionär. Tegeleb Tallinna kesklinna kinnistute ja Harjumaa mereäärsete kruntidega.

2,1 miljonit*

Sulev (39) ja Jaana (39) Sisask

Arvutitööstus

Tartu arvutifirma Ordi omanikud. 2002. aastal oli Ordi Eestis lauaarvutite turul number kaks tegija.

2,1 miljonit

Jaan Varm (58)

Kasiinondus

Videomat Casino Groupi aktsionär.

2,1 miljonit

Raul-Roman (71), Anne (64), Arvi (34) ja Mati (31) Tavast

Juveeliäri

2,1 miljonit

Aleksei Tšulets (44)

Õliäri

Infast Oili aktsionär. Müüb auto-, tööstuse- ja laevaõlisid. Kaubamärgid BP ja Teboil. Omab kolmandikku Onistari viinatööstusest.

2,1 miljonit

Andres (45) ja Kristel Sarri (40)

Investeeringud

Perekond Sarrile kuulub kontserni Eesti Talleks aktsiate kontrollpakk. Neil on käsi sees kinnisvaras, autoäris, Paide masinatehases ning haiglate (sealhulgas Seewaldi) ja koolimajade (sealhulgas Audentese) toitlustamises. Kiirtoiduketi Nehatu osanik.

2 miljonit*

Villu Põldmäe (43)

Ehitus

Osalus kontsernis Clik, mis tegeleb eritööde projektijuhtimise ja ventilatsiooni- ja isolatsioonitöödega

2 miljonit

Rain Lõhmus (37)

Investeeringud

Paljude hobide seas, mida Rain Lõhmus endale lubada võib, on silmapaistvamaks kultuur. Moodne kultuur ja sellele oma “krabiseva” õla alla panemine. Eesti Rahvuskultuuri Fondi juures on tal endanimeline allfond noorte annete toetamiseks, ta võtab südamega Eesti edukaima alternatiiv-sahtli plaadifirma Umblu Records vedamist ja pidamist ning sahinate kohaselt on tal huvid ka ühes Eesti olulisemas klubis. Lõhmus rokib ka ise tihti klubides ja kuigi ta ei pruugi olla tingimata kõige vanem ööklubi külaline, on ta klubiöös tavaliselt kõige lõbusamate hulgas. Seljas kaleidoskoopiline särk.

2 miljonit*

Toivo Alt (46)

Investeeringud

Öseli üks endisi omanikke. sai raha oma investeerimifirma Reio Invest kaudu.

2 miljonit

Olavi (41) ja Külli (37) Tuisk

Ehitusmaterjalide kaubandus

Tuisud on Eesti suurima spetsialiseeritud põrandamüügifirma Lincona aktsionärid. Enamuse käibest annavad PVC katted ja linoleum, laminaatparkett ja puitparkett.

2 miljonit

Rain (42) ja Ene Vainik (39)

Ehitusmaterjalide kaubandus

Vainikud on koos Tuiskudega Lincona aktsionärid.

2 miljonit

Marko Lilienthal (37)

Alkoholikaubandus

LTT aktsionär. LTT on suurimaid alkoholi- ja toidukaupade maaletoojaid Eestisse. Peale veini varustavad nad meid näiteks Mozarti šokolaadi, Hipp lastetoitude ja Fazeri näkileibadega,.

2 miljonit

Toomas Tõniste (36)

Alkoholikaubandus

LTT aktsionär.

2 miljonit

Tõnu Tõniste (36)

Alkoholikaubandus

LTT aktsionär.

2 miljonit

Kari Saarni

Mööblitööstus

Soomlane, mööblifirma Sarkop aktsionär. Klientide hulgas on Soome rahvusteater, riigikogu kantselei, Baltika (Montoni rõivakaupluste mööbel Eestist Poolani).

2 miljonit*

Marje Teeriaho (33)

Trükitööstus

Prisma Prindi aktsionär. Väljavõte firma aastaaruandest: “Kõik meie käsutuses olnud trükipressid ja seadmed olid töös 24 tundi päevas 7 päeva nädalas.”

2 miljonit

Mait Schmidt (43)

Ehitus

Eesti Ehituse osanik.

1,9 miljonit

Ants Kuusk (44)

Kasiinondus

Videomat Casino Groupi aktsionär.

1,8 miljonit

Igor Ivanov (52)

Kasiinondus

Videomat Casino Groupi aktsionär.

1,8 miljonit

Jaan Korpusov (46)

Kasiinondus

40 protsenti Mecom Grupist, mis on Olympic Casiono Groupi emafirma

1,7 miljonit*

Peeter Lepik

Õigusabi

Advokaadibüroo Lepik ja Luhaäär aktsionär.

1,7 miljonit

Innar Susi (39)

Tekstiilitööstus

Toom Tekstiili aktsionär.

1,7 miljonit

Vello Väinsalu (44)

Autokaubandus

ELKE Grupi aktsionär.

1,6 miljonit

Ivar Dembovski (38)

Puidutööstus

Aegviidu Puidu aktsionär. Õppis EPAs elektriinseneriks, seejärel hankis šotimaalt Edinburghi ülikoolist filosoofiadoktori kraadi. Kodumaal sukeldus puiduärisse. Tema hüüdnimi oli juba poisikesena “Ärimees”.  Võitis 2002. aasta majandustulemuste eest Eesti Ekspressi aasta ärimehe tiitili. Omab Tartus Tammelinnas üht kõige ilusamat restaureeritud villat.

1,6 miljonit

Arvin Peks (41)

Toiduainetekaubandus

Pärnu kalakaupmees. Tema firma Nereus müüb Venemaale suurtes kogustes lõhet ja forelli.

1,6 miljonit

Erik Kotkas (52)

Investeeringud

Puidutööstuse Forestexi endine finantsjuht. Börsilt teenis Hansa, Eesti Telekomi, Norma, Saku ja Merko aktsiatega.

1,6 miljonit

Eve (35) ja Margus (36) Fink

Kinnisvara

Keskerakondlanna Eve Fink on kahtlemata kõige glamuursemaid naisi Eesti Vabariigis. Ta sõidab nii kalliste autodega, mida tema partei valijad vihkavad. Isegi sünnitusmajast lahkus ta pärast lapsega maha saamist tikk-kontsadel ja kasukaga.

Proua Fink on väga karastatud naine. Rasedana olles tuli tal käia kaitsepolitseis ülekuulamisel. Põhjuseks oli Nõmme turul kaubelnud Mati Kebina nimelise meesterahva pealekaebus.

Väidetavalt maksnud Kebina turu rendile saamise eest pool miljonit pistist, millele lisandus iga kuu 30 000 krooni dividende. Osa sellest antud üle Tallinna abilinnapea Fingi autos. Mõni päev hiljem võttis Kebina oma süüdistused tagasi ja kaitsepolitsei uurimine lõppes.

Pärast riigiametist lahkumist tegutseb Eve Fink koos abikaasaga kinnisvaraäris. Perekond elab Puki teel.

1,6 miljonit

Koit Uus (50)

Ehitusmaterjalide tööstus

Koit Uus omab osalust Haapsalu Uksetehases ja paljudes käitistes. Kukutas Haapsalu pikalt valitsenud reformierakondliku linnavalitsuse ja pani pukki Res Publica.

1,6 miljonit

Malle (47), Rauno (22) ja Raido (17) Raudsepp.

Naftaäri

1,6 miljonit

Indrek Prants (33)

Hulgikaubandus

Smarteni osanik. Alustas toidukaupade impordiga. Procter & Gamble ainumaaletooja.

1,6 miljonit*

Mart Lajal (39)

Tööriistaäri

Mecro aktsionär

1,6 miljonit*

Peeter Kukk (48)

Trükitööstus

Prisma Prindi aktsionär

1,5 miljonit

Jaan Puusaag (35)

Ehitusmaterjalitööstus

AS Krimelte osanik. Valmistab ja müüb aerosoolpudelisse topitud ehitusmontaaživahtu Penoflex. Enamus toodangust läheb ekspordiks: Venemaale, Türki, Hispaaniasse ja mujale.

1,5 miljonit

Jaanus Paeväli (32)

Ehitusmaterjalitööstus

Krimelte osanik.

1,5 miljonit

Mart Mikli (35)

Juveeliäri

Omab kolmandikku Juveelist.

1,5 miljonit

Armin Kõomägi (34)

Hulgikaubandus

Smarteni osanik.

1,5 miljonit

Sven Mansberg (33)

Hulgikaubandus

Smarteni osanik.

1,5 miljonit*

Aavo Kokk (39)

Meedia

Endine Eesti Ekspressi peatoimetaja, praegu Eesti Päevalehe vastutav väljaandja. Ühtlasi OÜ Synd & Katts ainuosanik, sissetulek konsultatsiooni- ja toimetamisteenustest.

1,5 miljonit*

Peep Must (51)

Metallitööstus

Viljandi Metalli aktsionär. Valmistab ehituslikke teraskonstruktsioone. Ligi pool toodangust läheb ekspordiks, Soome ja Norrasse.

1,4 miljonit*

Jaak Sulg (51)

Metallitööstus

Viljandi Metalli aktsionär.

1,4 miljonit

Gennadi Kazantsev (53)

Transiit

AVR Transi aktsionär.

1,4 miljonit

Tõnu Tsernant (34)

Puidutööstus

Aegviidu Puidu aktsionär.

1,4 miljonit

Urmas Nimmerfeldt (50)

Investeeringud

Sylvesteri endine omanik. Teenis börsilt Hansapanga, Eesti Telekom, Norma, Saku, Merko aktsiatega.

1,4 miljonit

Aivar Pärgmäe (46)

Toiduainetekaubandus

Kalafirma Nereus aktsionär.

1,3 miljonit

Sten Luiga (36)

Õigusabi

Advokaadibüroo Luiga & Mugu suurosanik. Töötas varem Aare Targa juures.

1,3 miljonit

Aare Leinberg (44)

Kemikaaliäri

AS Ingle aktsionär. Firma nimi tuleb Raplamaal asuvast Ingliste külast, kus asub ka firma büroohoone. Kaup: äädikhape, söögisooda, karbamiid, kriit, sipelghape, vesinikperoksiid, metanool.

1,3 miljonit

Vjatšeslav Spirin (34)

Kemikaaliäri

AS Ingle aktsionär.

1,3 miljonit

Aleksandr Utkin (41)

Kemikaaliäri

AS Ingle aktsionär.

1,3 miljonit

Veiko Soots (34)

Kaubandus

Alas-Kuuli aktsionär.

1,2 miljonit

Juho (50) ja Helbe (46) Ojasoo

Alkoholikaubandus

Perekond Ojasoo omab suurt osa alkoholi- ja tubakaimportöörist Tridens. Suurimad kliendid on Hansatee, Tallinna Kaubamaja, Selverid, ETK, Prisma.

Kaup: Orbiti nätsud, Jägermeisteri liköör, Fazeri šokolaadid, Lumene kosmeetika ja Liviko kärakad. Tridens on üks heldemaid sponsoreid Eesti teatritele.

1,2 miljonit*

Maivi Ots (29)

Õigusabi

Advokaadibüroo Ots & Co ainuosanik. Eesti edukamaid noori advokaate. Vormistas Ösel Foodsi ja Tartu õlletehase liitumise.

1,2 miljonit

Aigar Urva (47)

Turvaäri

AS Hansab suuraktionär. Baltikumi juhtiv turva- ja pangatehnika müüja. Sefid, laekad, raudkapid, rahalugemismasinad, järjekorra- ja parkimisautomaadid, pangakaardid.

1,2 miljonit*

Voldemar Vaino (56)

Kindlustus

Inges Kindlustuse aktsionär. Enamuse kindlustusportfellist moodustab liikluskindlustus. Tunneb isiklikult uut Vene peaministrit Mihhail “Miša” Fradkovi, kes oli kunagi samuti kindlustusärimees.

1,2 miljonit

Urmas Laur (33)

Kinnisvara

Uus Maa Kinnisvaragrupi osanik.

1,2 miljonit

Ville Jehe (34)

Kinnisvara

Uus Maa Kinnisvaragrupi osanik.

1,1 miljonit

Felor Pärnpuu (36)

Autokaubandus

Japauto aktsionär.

1,1 miljonit

Jüri Mõis (47)

Investeeringud

Hansapanga endine juht, keda kardeti ja jumaldati ühekorraga. Ühena vähestest tippärimeestest julgeb välja öelda, mida mõtleb. Tema tsitaadid on saanud klassikaks.

"Olin majanduses tippametikohal, olen poliitikas olnud tippametikohal. See, et sa midagi teha ei oska, vist tänapäeva maailmas eriti midagi ei tähenda."

"Praegu tegelen nafta ostmise ja müümisega. Ma ei tea sellest mitte midagi, tunnistan. Aga ma saan lohutust teadmisest, et ka Walt Disneyei osanud absoluutselt joonistada. Ta kirjeldas joonistajatele, mismoodi see peab kõik välja nägema.”

JMB Investeeringud lõpetas majandusaasta 1,5 miljoni krooni suuruse kahjumiga. Ka Meta nimelised nafta- ja raudteeärid ei andnud dividende. Küll aga tõi raha vana hea Hansapank, kus Mõis on eraisikust aktsionär.

1,1 miljonit

Peeter Mänd (47)

Investeeringud

Endine Sylvesteri omanik. Teenis börsilt Hansapanga, Eesti Telekomi, Norma, Merko aktsiatega.

1,1 miljonit

Endel Ermel (51)

Investeeringud

Endine Sylvesteri omanik. Teenis börsilt Hansapanga, Eesti Telekomi, Merko, Norma aktsiatega.

1 miljon

Toomas Laas (44)

Kasiinondus

AS Dolphin aktsionär. Omab ühekäelisi bandiite ja mängulaudu Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Elvas.

1 miljon

Jaanus (40) ja Mari (36) Rahumägi

Turvaäri ja kaubandus

Jaanus on endine Arnold Rüüli turvamees, praegu Res Publica liige riigikogus. Ei saanud eelmisel aastal siseministriks, sest ei saa läbi Olari Taaliga. Abikaasa Mari ajas Otto kataloogidega postimüügiäri.

1 miljon

Iriina Stupakova (37)

Toiduainetetööstus

Konservivabriku Maseko aktsionär.

1 miljon

Kuldar Veere (31)

Puidutööstus

Aegviidu Puidu aktsionär.

1 miljon

Peter Saraskin (36)

Alkoholikaubandus

LTT aktsionär.

1 miljon*

Taavi Reigam (41)

Ehitusmaterjaliäri

1 miljon

Indrek Toome (60)

Kinnisvara

Kinnisvarahai, omab viit protsenti Viru hotellist. Klientuuri moodustavad eeskätt soomlased,, mis kinnitab hotelli ajaloolise hüüdnime “Põdra maja” järjepidevust. Omab ka tükikest uuest Viru keskusest. Ühtlasi osaleb kinnisvaraäris Portugalis, kuhu tuleb 140 hektari suurusele maa-alale hotelli- ja puhkekeskus.

1 miljon

Alvar Ild (59)

Kinnisvara

Omab viit protsenti Viru hotellist.

1 miljon*

Vladimir Migovk (44)

Toiduainete kaubandus

Tartu kalakaupmees, AS Beetak aktsionär.

1 miljon

Andrei Sõritsa (42)

Meditsiin

1 miljon

Einar Vettus (40)

Kinnisvara

Projektijuhtimisfirma TSM juhtfiguur. Tuntumad objektid: Tallinna kesklinna sadamaala, WW Passaaži kaubanduskeskus, Eesti Panga juurdeehitus.

1 miljon

Tõnu Sepp (42)

Transport

ACE Logistics Groupi osanik. Firma tegeleb ekspedeerimise, laopidamise ja lennukompaniide teenindamisega.

1 miljon

Viktor (44) ja Nadežda (41) Levada

Metallitööstus

Toimetuse kommentaar:

Kõik andmed on pärit äriregistri või Tallinna börsi avalikest dokumentidest.

Tegemist on dividendidega, mis aktsionärid määrasid endale valdavalt 2003. aasta jooksul. Netodividendid on märgistatud tärniga (*). Toimetus ei tea, kui suures ulatuses on dividendid tänaseks välja makstud.