Särgid ja maskid kujutasid meie armastatud „Kevade“ tegelasi, kes võitlesid oma surematute tsitaatidega koroonaviiruse vastu. Kõige populaarsemad olid Tootsiga särgid kirjaga „Sure, koer!“ ning Teelega koroonaviirusele öeldud „Kasi minema!“.

Särgikampaania idee ja kujunduse autor on Eesti Ekspressi peakujundaja Tarmo Rajamets.

MTÜ Naiste Tugi- ja Teabekeskuse tegevjuht PilleTsopp-Pagan ütles annetuse vastuvõtmisel, et ehkki koroonakriisi ajal on pöördumiste arv perede tugikeskustesse tuntavalt kukkunud, ei saa seda pidada märgiks sellest, et probleeme pole.

„See tegelikult tähendab, et probleem läks vaiba alla. Kui naine ei saa helistada, siis ta ei saa. Rahvusvahelise vägivallavastase võrgustiku WAVE (Women Against Violence Europe) hinnangul need juhtumid alles hakkavad välja tulema ja rohkem tööd on meil kindlasti ees sügisel ja veel järgmiselgi aastal. Neid tagajärgi me sööme veel 18–24 kuud,“ ütles Tsopp-Pagan. Annetatud rahaga on plaanis senisest paremini aidata perevägivalla all kannatavaid lapsi, luues keskusesse lastepsühholoogi koha.

Eesti Ekspressi peatoimetaja Erik Moora ütles, et on suur rõõm ja au anda toetus Naiste Tugi- ja Teabekeskusele, mis võitleb järjekindlalt ja tulemuslikult meie perede, naiste ja laste turvatunde eest.

„Samuti tahan väga tänada kõiki kampaaniasse panustajaid, meie partnereid Maratist ja filmi „Kevade“ autoreid eesotsas režissöör Arvo Kruusemendiga, Eesti Filmi Instituuti eesotsas juhataja Edith ­Sepaga ning Eesti Näitlejate Liitu ja Tõnn Lampi selle eest, et nad olid heategevuslikku ettevõtmisse kohe valmis panustama,“ ütles Moora.

Eesti Ekspress korraldab koos Collegium Musicalega augustis helilooja ja saksofonisti Maria Fausti kontserti „Maarja missa“,mis toimub 22. augustil algusega kell 20 Tallinna Jaani kirikus. Etendus keskendub lähisuhtevägivallale ning selle tekstide autor on Eero Epner. Eero Epner võitis märtsis Eesti Ekspressis ilmunud naistevastase vägivallaga tegelenud looga „Sest nad saavad“ eelmise aasta parima olemusloo preemia.

Ka selle kontserdi tulu läheb MTÜ Naiste Tugi- ja Teabekeskusele õigusabi paremaks korraldamiseks.

Pikemat intervjuud Pille Tsopp-Paganiga, kus räägitakse lastevastasest vägivallast, eakatevastasest vägivallast, märkamise ja teadaandmise kultuurist Eestis ning sellest, miks abi otsimine ohvritele endile nii raske on, lugege järgmistel päevadel Eesti Ekspressi veebist.