Noorpõlves oli ta kuulus oma punaste juuste ja roheliste silmade poolest. Need on sassi ajanud nii mõnegi mehe pea. Ta armastab lihtsat elu ja lihtsaid asju. Uhkeldamine ei sobi sellele, kes on eluaeg puuvirnaga vastamisi elanud. leiab ta. Ta on pärit põlvkonnast, keda iseloomustavad sellised märksõnad nagu eetika, lavameisterlikkus, kohutav töö, eneseohverdamine. Kogu muu elu jääb seisma, kui mängu tuleb teater. Ta on näitlejanna, keda eesti rahvas tingimusteta armastab. Ta on Ita Ever.

Mihkel Raud. Musta pori näkku
34500 *
Tammerraamat

Selles raamatus on ehedat elu rohkem kui küll. Mihkel Raud kirjutab julgelt 1980. aastate Eesti rockmuusikast ja muusikutest ning enda eksirännakutest selles tavainimesele tabamatus maailmas. Ise ütleb ta nii: „Selle raamatu lehekülgede sajad ja sajad tegelased liuglesid läbi terve dekaadi peaaegu katkematus mäluaugus. Ja ometi leidsid nad keset surmatrotsivat elupõletamist endas jõudu ning viitsimist luua kõige imelisemad laulud.” Vaatamata kohati brutaalsena paistvale muusikute elupõletamisele suhtub autor neisse poolehoiu ja mõistmisega. Kõige vähem säästab Mihkel Raud iseennast. Kõige soojemalt suhtub ta oma lähedastesse. See on vastuoludest kärisev, emotsioonidest särisev lugu.

Helgi Sallo. Helgib ja heliseb
21592
Hille Karm, Ajakirjade Kirjastus

Raamatust saab lugeja teada nii mõndagi uut armastatud laulja ja näitleja elust ning mõtetest. Helgi Sallo räägib asjadest, mis on meile kõigile olulised. Need on armastus, lapsed, kodu, kaaslased, elu ja teater. Lugejal on võimalus elada kaasa loole, kuidas sai lummava lauluhäälega noorukesest naisest see Helgi Sallo, keda me kõik tunneme ja teame.

Urmas Ott. Teletähe lugu
20000 *
Fookus Meedia

Otepääl kasvanud Urmas Ott teadis juba lapsena, et tahab kellekski saada. Oli see nüüd pime auahnus, nagu Ott ise nimetas, või järjepidev ränk töö, nagu mäletavad sõbrad ja kolleegid, aga aastal 1986 startis televisiooni-saade «Teletutvus», mis talletas Oti 250 miljoni vaataja mällu. Siia raamatusse on kogutud üle poolesaja inimese mälestused legendaarsest saatejuhist, mis annavad pildi Oti lapsepõlvest, tudengieast ning telekarjäärist. Siit leiab üllatavaid seikasid ja detaile, millest enamik Oti fännidest varem kunagi kuulnud pole, kuid ka südamlikke lugusid, ˛este, millega telestaar oma lähedasi sõpru meeles pidas.

Maire Aunaste. Viis aastat peidus 

13804
Ajakirjade Kirjastus

Äärmuslikult avameelne raamat Eesti ühe tuntuima telesaatejuhi elust Ameerika Ühendriikides.
Mida tegelikult tähendab illegaalne elu, kui sul pole ametlikku elamis- ja tööluba? Kuidas tuleb igapäevase leiva hankimisega toime naine, kes oli kodumaal esimese suurusjärgu täht, kuid nüüd vaid nimeta ja näota esmaste inimõigusteta võõrtööline? ”Pärast neid kogemusi tean, et enam pole midagi, mis suudaks mind alandada,” ütleb autor ise.

Reet Linna. Paljugi võiks veel öelda...
12161
Meelis Kapstas, Ajakirjade Kirjastus

Raamat hakkajast naisest iga valitsuse ajal. Laulnud kaasa ja ette juba nelikümmend aastat Eesti Televisioonis. Näinud kõrvalt mitut põlve (tele)tähti. Ikka tegijana kohal seal, kus midagi sünnib. Reeda elunäidendit läbivad peategelastena kolm meest: isa Arved Haug, eksabikaasa Ivo Linna ja noorim poeg Robert. Kõigest sellest ja kõigist neist räägib raamat REET LINNA - PALJUGI VÕIKS ÖELDA VEEL....

Katrin Karisma. Minu ilus elu 
11500 *
Elis Aunaste, Fookus Meedia

Ma olen ikka täitsa alasti siin, ütleb armastatud näitleja Katrin Karisma oma elulooraamatu Minu ilus elu kohta. Minu arust ei ole mõtet teha ebasiirast asja. Kui juba siis juba. Ja siin ma nüüd olen - kogu oma siiruses.
Minu jaoks oli oluline, et raamat saaks huvitav. Et kui korra kätte võtad, ei taha enam käest panna. Ja mulle tundub küll, et see raamat on põnev. No eks ma olen oma elu ka üksjagu põnevaks elanud.
Alustasin selle raamatuga ajal, mil mu pool nägu naeris ja teine nuttis. Miski mu elus polnud järsku enam endine, ja ehkki ma tahtsin edasi liikuda, rippusin emotsionaalselt vanade mälestuste küljes nagu kirp. Ja siis ma muudkui meenutasin, kuidas ma kõik need 60 aastat olen elanud.

Erika Salumäe. Jääda ellu
10000
Ene Veiksaar, Menu Kirjastus

Jääda ellu on kahekordse olümpiavõitja Erika Salumäe avameelne tagasivaade oma elule. 
Kullasäras päevade kõrval on hulganisti päevi täis valu ja trotsi, meeletut igatsust ema ja armastuse järele, pidevat vajadust ennast tõestada. 
Kuidas jääda ellu lastekodus ja erikoolis? Kasuperest põgenedes lõi ta värava kinni ja lubas: ma veel tõestan, kes ma olen! 
See raamat sisaldab ehmatavaid fakte Erika kolmest olümpiast, dramaatilisi armastuslugusid ja poliitika telgitaguseid.

Kersti Kreismann. Paljajalu kõrrepõllul 
9960
Margit Kilumets, Ajakirjade Kirjastus

Eino Baskin. Naer läbi pisarate
9000 *
Piret Tali, Fookus Meedia

Näitleja ja lavastaja Eino Baskin on 80 eluaasta jooksul nullist üles ehitanud kaks teatrit, teinud säravaid rolle nii teatri- kui ka estraadilaval ning lavastanud ülimenukaid tükke. Aastaid publikut naerutanud mehe eraellu aga on jätkunud hoopis nukramaid toone. Ta on pidanud matma nii abikaasa kui ka pisitütre. Pärast infarkti vaakus ta 47 päeva elu ja surma piiril. Kaks korda on ta trellide taha saadetud. Eino Baskin avalikustab siin raamatus esimest korda enda vangistamise loo noorpõlves ja räägib avameelselt pornoprotsessist, mis kuulutati kinniseks.

Enimmüüdud elulooraamatute tippu mahuvad veel ka Jaan Krossi, Mari Tarandi, Fred Jüssi, Urmas Kibuspuu, Käbi Laretei, Elle Kulli ja Salme Reegi memuaarid.

Pingerea koostamise allikas www.estbook.com või kirjastuse poolt ajakirjandusele teatatud trükitiraazh (tähistatud *)