Sel aastal näidatakse sügisesel koolivaheajal filmiprogrammi Nukufilmi filmidest. Äsja sai valmis Hardi Volmeri nukufilm „Barbarid“ , lisaks näidatakse Riho Undi  vaimukaid ja praegusesse aega suurepäraselt sobivaid filme „Saamueli internet“ ja „Tagasi Euroopasse“.

Käesoleval aastal laieneb „Eesti film Eesti lastele“ sügisesel koolivaheajal üle Eesti. Lisaks Tallinna kinole „Kosmos“ (24.-26.okt)   näidatakse filmiprogrammi ka Tartu „Illusioonis“ (27.-28.okt), Võru „Kandles“ (29.-30.okt)  ja Pärnu kinos „Mai“ (31.10.-2.nov).

2000. aastal alguse saanud programm on olnud väga edukas,  lastele on korraldatud mitmeid kinoseansse, kus neil oli võimalus kohtuda ka filmitegijatega. Väga populaarseks osutusid animatsioonifilmid "Lotte" ja “Lepatriinude jõulud”. 2001. aastal viidi kampaania läbi  koos programmiga "Eesti animatsioon 70". Eesti animafilme näidati ka koolides ja õpilastel oli võimalus kohtuda filmide autoritega. 2002.aasta sügisesel koolivaheajal näidati kinos „Kosmos“ Heiki Ernitsa ja Janno Põldma joonisfilme „Kontsert porgandipirukale“ ja  „Lepatriinude jõulud“.