Eksootilises Kataris, kus ka südatalvel ei lange õhutemperatuur alla 25 kraadi, juhib Webmedia tööd Eesti e-maksuameti peaarhitekt Aare ­Lapõnin. Webmedia uue Doha esinduse esimene ülesanne on luua dokumentide taotlemiseks veebipõhine iseteenindus ning uuendada tegevuspõhimõtteid Katari siseministeeriumis. Reaalne tarkvaraarenduse töö tehakse ära Webmedia tiimides Eestis, Leedus, Rumeenias ja Serbias.


Webmedia Grupi juhatuse esimehe Priit Alamäe sõnul oli Katari eesmärk leida enda e-teenuseid arendama parimad firmad niinimetatud tiigerriikidest – Eestist ja Singapurist. Eestist valiti Webmedia, kellele gaasis ja naftas “suplev” riik pakub suurt tööpõldu.


Lähis-Ida, eriti Pärsia lahe ümbrus, on Alamäe sõnul maailma kõige kiiremini kasvav turg. “Erinevalt Dubaist, mis keskendus suurel määral turismi arendamisele, on Katari eesmärk saada piirkonna teaduse- ja tehnoloogiakeskuseks. Nad on kiitnud heaks vägagi ambitsioonika arengukava, mille üks osa on e-riigi arendamine, et muuta Katar kõige atraktiivsemaks elu- ning ärikeskkonnaks Pärsia lahe piirkonnas,” ütleb ta.


Webmedia koostööpartner Kataris on kohalik riiklik IT-firma Malomatia, mille nimi tõlkes on “infotehnoloogia”. Lisaks Eesti suurfirmadele, nagu EMT ja Elion, siinsetele riigiasutustele ning Katari siseministeeriumile on Webmedia klientide hulgas ka näiteks Palestiina maksuamet.