1. Jaak Allik
Kuulsate kommunistide perest pärit teatrijuht ja poliitik on omasõnul alati eelistanud tagaplaanilt juhtnööre jagada.
Teda on peetud Rahvaliidu ja Viljandi teater "Ugala" halliks kardinaliks.

2. Indrek Tarand
Poliitik ja meediategelane. Laidoneri sõjamuusemumi juhataja. Kuulub president Toomas Hendrik Ilvese sõpruskonda ja on andnud nõu Mart Laarile.

3. Rain Rosimannus
Reformierakonna "hall kardinal" ja poliitikajuht. Rosimannusel on hulk silmapaistavaid eelkäijaid: Andrus Ansip, Heiki Kranich, Meelis Atonen.

4. Aivar Pohlak
Eesti Jalgpalliliidu president. Aivar Pohlak on kulisside tagant paika pannud kõige pisemadki detailid Eesti jalgpallielus.
Lubab isiklikult spordikommentaatoreid võistlust kommenteerima.

5. Aleksander Moissejev
Narva linnavolinik ja munitsipaalosalusega ettevõtete Heakorrastus ja Narva Vesi nõukogu liige. 2008. aasta suvel vahistas kaitsepolitsei Moissejevi kahtlustades teda altkäemaksu pakkumises. Keskerakondlast Aleksander Moissejevit peetakse Narva halliks kardinaliks.

6. Elmar Sepp
Kogenud seaduse piirimail laveerija. Sai tuntuks vanalinna korteritega sahkerdamisega. Tallinna linnavolikogus aitas organiseerida kogenematud koalitsiooni tööd opositsiooni vastu (nn punase ja rohelise pliiatsi järgi hääletamine). Viimati läks Jüri Vilmsi sihtasutusse korraldama Keskerakonna rahaasju ja sattus kaitsepolitsei huviorbiiti. Kaitsepolitsei korraldas tema ruumides läbiotsimise ja pidas ütluste võtmiseks kinni.

7. Hannes Rumm
Endine tuntud ajakirjanik ja suhtekorraldaja on nüüd sotsiaaldemokraatide ridades teinud hiilgavat karjääri. Aitab paika panna erakonna poliitilise liini detaile.

8. Jüri Ehasalu
Endise Maalehe omanikuna on Jüri Ehasalu peetud Rahvaliidu salanõunikuks.

Lõpuks mõned legendaarsed, kuid praeguseks mõjuvõimu kaotanud niiditõmbajad.

9. Tarmo Mänd
President Arnold Rüütli kantseleiülemana omas suurt mõjuvõimu presidendi lähikonna kujundamisel.

10. Väino Sarnet
Erastamisagentuuri juht. Ilma tema abita ei liikunud ükski erastamistehing soovitud suunas.