"Pärast statistikaameti pessimistlikku majandusprognoosi sai selgeks, et traditsiooniliste meetoditega me kriisist välja ei tule. Eesti majanduse mootoriks on välisinvesteeringud. Krooni kursi tõstmine tugevdab investorite usaldust, mis seoses halbade majandusnäitajatega ning krooni devalveerimise hirmuga oli tugevasti kõikuma löönud."

Lehtmaa rõhutab, et kroon jääb endiselt seotuks euroga, kuid senisest viiendiku võrra kõrgemal tasemel. Ühtlasi vähendab Eesti Pank krooni kattevara samuti 20% ehk 30 miljardilt kroonilt 24 miljardini ning suunab vabanenud ressursi negatiivse lisaeelarve tasakaalustamiseks.

"Kursi muutuse tõttu jääb kattevara likviidsus maailmahindades samaks," selgitas Lehtmaa. "Küll aga võimaldab see otsus lisaeelarve vastuvõtmisel vältida raskeid kärpeid, näiteks teise pensionisamba riigipoolsest rahastamisest loobumist."

Lehtmaa sõnul tuli revalveerimisotsusega kiirustada, et ajastada see täpselt 1. aprilliks. "Usun, et suur osa inimestest peab meie otsust aprillinaljaks ning ei rutta oma eurosid või dollareid vahetama. See väldib pikki järjekordi ning vahetusraha lõppemist valuutavahetuspunktides vähemalt esimesel päeval."

Majandusanalüütik Sergo Sepp leiab, et revalveerimisotsus oli õigeaegne ning hästi läbi mõeldud.
"Esiteks ei osatud revalveerimist oodata, mistõttu praktiliselt puudus tendents osta spekulatsiooni eesmärgil kokku kroone, et neid nüüd soodsalt eurodeks vahetama hakata. Teiseks näitab see otsus Eestit tugeva ja usaldusväärse partnerina olukorras, kus maailma majanduses tõusutrendid praktiliselt puuduvad. Ühtlasi parandab krooni revalveerimine majanduskliimat kogu Balti regioonis."

Et vältida segadusi ja tunglemist, on Eesti Panga korraldusega kõik valuutavahetuspunktid Eesti Vabariigi territooriumil täna avatud kuni südaööni.