Tegu on omnibus-laadis täispika mängufilmiga, mille tegemisse kaasas projekti kunstiline juht Nikolaj Nikitin kuus noort režissööri Ida-Euroopast. Igal režissööril on võimalus teha 12 – 18 minutiline lühifilm, millest kokku moodustub täispikk “Generation”. Balkanimaade kõrval üritusel osalema valitud Eestit esindab animafilmide režissöör Mait Laas, kes teeb neljast mängufilmi- ja ühest dokumentaalosast valmivale filmile animatsiooni segatehnikas raamjutustuse.

“Animatsiooni sisuline osa on teiste lugudega võrreldes kindlasti abstraktsem,” rääkis režissöör Mait Laas. “Ülesanne on uurida, kuidas eelnevate põlvkondade kogetud energia kandub üle järgnevatele põlvkondadele. Mehe ja naise vaheline müstiline lugu on teostatud segatehnikas.”

Film valmib osaliselt piksillatsioonitehnikas, mis tähendab, et nukkusid mängivad inimesed. Näitlejatest osalesid möödunud nädalal lõppenud võtetel näiteks Ain Lutsepp ja Mait Malmsten, aga ka ajakirjanik Lii Unt, reklaamimees Joel Volkov ja tantsija Krõõt Juurak. “Inimest liigutatakse selle tehnika puhul kaaderhaaval nagu nukku – pea kümne sekundi materjali jaoks tuleb animeerida päev läbi. Näitlejale ja animaatorile on küll see suur füüsiline pingutus, aga lõppkokkuvõtteks on see loodetavasti õigustatud ning ainult õilistab filmi,” ütles Laas.

Film peaks valmima Berlinale ajaks ja liigub esialgu mööda festivale. Iga osalev riik sai endale ka filmi esitamisõigused, nii et järgmise aasta lõpuosas peaks  "Generation” ka Eesti kinodesse jõudma.